Martin Prins stijgt naar 4e plaats

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martin Prins in topvorm

SLIEDRECHT – De top 5 van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ziet er na de 6e ronde anders uit dan verwacht. Op de eerste drie plaatsen staan bekende toppers als Peter van den Bergh, Wim Hokken en Jorik Klein. Op de 4e en 5e plaats staan twee onverwachte spelers.

Martin Prins deed goede zaken door in een aanvallende partij van Marcel Klein te winnen. Martin stijgt hierdoor naar de 4e plaats met slechts een kleine achterstand op de nummer 3. Op de 5e plaats vinden we Yaro van Beest die weinig moeite had met Michiel van den Berg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koploper Peter vd Bergh

Peter van den Bergh staat met een ruime marge op de eerste plaats na moeilijke winst op Wim Pool. De partij duurde de hele avond en pas in het verre eindspel kon Van den Bergh zijn pluspion naar de winst schuiven.

Jorik Klein speelde een sterke partij tegen Willem Kuiper, maar moet nog veel goedmaken om aanspraak te kunnen maken op de eerste plaats.  Niels Mijnster klimt weer richting top 5 na gedegen winst op Jaap Euser.

Jurgen de Haan hield Andrew Mensing lang in bedwang, maar toen Mensing uiteindelijk de ruimte kreeg was het snel over. De partij tussen Jan Sulman en Joost Stoker ging ook lang gelijk op, maar Stoker wist toch een winnende combinatie te vinden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter Dekker weerlegde de aanval van Vis

Peter Vis had een sterk offer tegen Peter Dekker, maar verwisselde 2 zetten, waardoor Dekker de aanval meteen neutraliseerde en kort daarop de partij winnend afsloot. Robert van Rekom leek op de winst af te stevenen tegen Tobias Dekker, maar in het eindspel bleek er toch niet meer in te zitten dan remise.

Hans Vink strafte de fouten van Roland Kop snel af en ook Johan Gijsen moest al snel het hoofd buigen tegen een ontketende Ferhat Erdogan. Koos van den Berg en Tim de Waard speelden een lange jeugdpartij waarin Koos aan het langste eind trok.

A.s. donderdag wordt de 7e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord