Yaro van Beest blijft verrassen

yarovanbeest10a

Yaro van Beest speelde sterk

SLIEDRECHT – In de zevende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest opnieuw van zich doen spreken. In een zeer sterke partij wist hij 1e-teamspeler Niels Mijnster op remise te houden.

Van Beest speelde een mooie, aanvallende partij, maar Mijnster verdedigde sterk. Uiteindelijk was er voor beide spelers geen directe zicht op de winst en werd het punt gedeeld. Van Beest stijgt hierdoor naar de derde plaats.

wimhokken10a

Wim Hokken op jacht

Peter van den Bergh blijft eerste in de stand na een gelijkopgaande partij tegen clubkampioen Jorik Klein. Wim Hokken won snel van Martin Prins en kruipt zo weer wat dichter naar de eerste plaats.

De nummers 4 t/m 11 staan binnen 25 punten van elkaar, dus hier kan elke winst- of verliespartij meteen een paar plaatsen verschil opleveren. Kees Wessels en Teunis den Rooijen vonden het na 10 zetten al welletjes en besloten tot remise. Ook Jerry van Rekom en Jaap Euser deelden het punt, al duurde deze partij heel wat langer.

Wim Pool zag Roland Kop een goede opening neerzetten, maar Kop raakte in het middenspel het spoor bijster en moest het punt aan Pool laten. Theo Dekker had het wat moeilijker tegen Marcel Klein, maar ook hier ging de op papier betere speler er met het punt vandoor.

williamgijsen10b

William Gijsen schwindelde

Joost Stoker leek op de winst af te stevenen tegen William Gijsen. Het jeugdtalent gaf echter goed partij en kon in het eindspel de winst nog naar zich toetrekken. Floris Verweij toonde tegen Henri Hartog opnieuw aan dat je met nog maar 1 minuut op de klok een partij kan winnen. Peter Vis vond zelf dat hij al vanaf de eerste zet niet goed speelde tegen Henk Prins en zag dan ook het punt aan zijn neus voorbijgaan.

Hans Klein en Tobias Dekker speelden een spannende partij waarin Klein de betere stelling leek te hebben, maar waarin Dekker in het eindspel toch aan het langste eind trok. Peter Dekker completeerde de hattrick van de familie Dekker door in een Franse partij tegen Mark van Hulst de druk er dusdanig op te houden dat Van Hulst er geen brood meer in zag.

Martijn Stoker had in Leo Koppelaar een stugge tegenstander, maar wist toch het punt naar zich toe te trekken. André van Dieën kwam in zijn eerste partij van het seizoen goed weg tegen Gerard van Steenoven. In een betere positie overzag Van Steenoven de juiste zet en zag de winst alsnog naar Van Dieën gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luana won weer

De overige jeugdspelers hadden allen een goede avond. Luana Mensing ging voortvarend van start tegen Ferhat Erdogan en wist met meer materiaal de partij snel te winnen. Koos van den Bergh behaalde tegen Daniël de Bruin een tweede dame en dat was voldoende voor De Bruin om op te geven. Ook Tim de Waard had een materieel voordeel tegen Cees Moes en kon eveneens met de winst naar huis.

A.s. donderdag wordt de 7e ronde gespeeld en speelt het 4e team van captain Joost Stoker de uitwedstrijd tegen Fianchetto uit Schiedam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie