Vijfde team slaat toe in streekderby

pa3-s5-7

Luana gaf weer het goede voorbeeld

PAPENDRECHT – Het vijfde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een overtuigende 6-2 zege geboekt tegen het Papendrechtse PASCAL 3. Opvallend was dat beide teams uit veel jeugdspelers bestond. En die scoorden veel punten! Goed jeugdbeleid dus van beide regioverenigingen.

pa3-s510

Gerard zit op zijn handen en wint

 

Het Sliedrechtse team nam al snel een 3-0 voorsprong door zeges van de jeugdspelers Luana Mensing, Gerard van Steenoven (die pas rustig geen spelen na de tip van teamleider Martijn om op zijn handen te gaan zitten) en een ontketende Koos van den Berg. Opvallend daarbij was dat de Sliedrechtse jeugdspelers minder snel speelden dan hun Papendrechtse tegenstanders.

De spanning kwam iets terug nadat Tim de Waard in plaats van de winnende de verliezende zet uitvoerde, waarvan zijn jonge tegenstander direct profiteerde.

Even leek het erop dat PASCAL helemaal terugkwam, nadat Daniël de Bruin vanwege een gelijke stelkling met vuur speelde en alsnog verloor; 2-3.

pa3-s5-1

Kopman Jurgen won opnieuw

Daarna was het alleen Sliedrecht dat nog ging scoren. Ten eerste behield kopman Jurgen de Haan zijn 100% score door in de aanval te winnen. Ten tweede was daar de last minute invaller Roland Kop, die aan bord 2 zijn geroutineerde tegenstander toch wel een beetje schaakles gaf. Door deze winstpartij blijft de oudste jeugdspeler van Europa in de externe competitie een 100%-score houden, namelijk 3 uit 3!

pa3-s5-3

Michiel tegen Jack

Tenslotte wist Michiel van de Berg zijn sympathieke tegenstander en Alblasserwaardtoernooi icoon Jack de Ruijter te verslaan.

Door deze ruime zege stijgt het vijfde team naar een verrassende tweede plaats in de vierde klasse. De teamleiders Martijn Stoker en Robert van Rekom kunnen vooralsnog zeer tevreden zijn en dat zullen ze wellicht nog laten blijken uit hun eigen verslag…

Dit bericht is geplaatst in Extern, RSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord