Wim Hokken toch nog derde

Wim Hokken op weg naar brons

SLIEDRECHT – In de 30e en laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Wim Hokken er toch nog in geslaagd de derde plaats in te nemen. In een aanvallende partij wist hij Jaap Euser in het eindspel tot overgaven te dwingen.

Concurrenten Teunis den Rooijen en Floris Verweij kwamen niet in actie en Alleen Wout Boer kon nog roet in het eten gooien, maar Boer kwam niet verder dan remise, waarna de laatste nog te vergeven podiumplaats voor Hokken was.

Hoewel Wim Pool al zeker was van de tweede plaats moest hij nog vol aan de bak tegen Jurgen de Haan, die opnieuw liet zien tegen sterke spelers zijn mannetje te staan. Pool probeerde door de stugge verdediging van

20170420_213045

Opnieuw sterk spel van Jurgen

De Haan te breken, maar deze hield knap stand en wist de stelling keurig remise te houden.

Kees Wessels mag zich remisekampioen noemen na een snelle puntendeling tegen Wout Boer. Al na een paar zetten was de uitslag zichtbaar en schoof Wessels geroutineerd naar een gelijk eindspel. Met 15 remises houdt Wessels voorzitter Jerry van Rekom net achter zich.

Henk Prins en Peter Vis speelden Engeland-Holland in de opening, waar beiden gelijk uitkwamen. In het middenspel zette Vis

20170420_213028

Henk ziet de bui al hangen

echter een mooi schijnoffer op het bord, waarna Prins een stuk achter kwam te staan. Robert van Rekom wist tegen Jorik Klein twee pionnetjes te winnen die uiteindelijk voldoende waren voor de Winst.

Luana Mensing werd door William Gijsen geroutineerd matgezet terwijl vader Johan Gijsen in een lange partij het onderspit moest delven tegen Tim de Waard.

Leo Koppelaar wist tegen Ferhat Erdogan materiaal voor te komen en schoof langzaam maar zeker naar de winst.  Gerard van Steenoven en Koos van den Berg speelden een voor beide bekende opening, die door Van den Berg net iets nauwkeuriger werd gespeeld. Cees Moes en Daniel de Bruin gingen gelijk op, maar nadat Moes de verkeerde voortzetting koos, ging de De Bruin er met het punt vandoor.

A.s. donderdag is er geen schaken vanwege Koningsdag. Op donderdag 4 mei start het Open Kampioenschap van de Drechtstreek.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord