Diploma’s voor schaakjeugd

examens0617

De jeugd deed succesvol examen

SLIEDRECHT – Maar liefst 11 jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht hebben afgelopen donderdag examen gedaan voor verschillende stappen. De jeugdspelers moesten een uur zweten om de 24 examenvragen goed op te kunnen lossen. Nadat examinator Jerry van Rekom de antwoorden had nagekeken kon hij elke kandidaat melden dat hij/zij geslaagd was. Met een 100%-score heeft de Sliedrechtse jeugd het uitstekend gedaan.

examen1-berachuydah

Berachiyah behaalde Stap 1

De pas 6-jarige Baruch Alberts wist voor Stap 1 te slagen en wel met een mooi cijfer (7,5).

Ook Berachiyah de Bruin (8) behaalde het diploma voor Stap 1.

Voor Stap 2 slaagden Arie van der Starre, Ricardo Veen en Jurrian Groeneveld. De laatste met een fraaie 9. Jurrian maakte slechts 1 foutje.

examen2-jurrian

Jurrian behaalde voor Stap 2 een 9!

Ook 1 fout maakte Daniël de Bruin bij het examen voor Stap 3 en ook hij behaalde een 9. Bart van der Beek had het iets lastiger, maar slaagde uiteindelijk ook voor deze moeilijke Stap.

Als je Stap4 met succes haalt dan ben je al aardig op weg een goede schaker te worden. En dat deden Koos van den Berg, Tim de Waard, Gerard van Steenoven en Luana Mensing. De laatste drie zelfs met een 9!

examen4-luanab

Ook een 9 voor Luana voor Stap 4

Al met al dus uitstekende resultaten bij de examens. Dit succes is mede tot stand gekomen door de uitstekende schaaktrainingen door onder andere Jaap Euser, Peter van den Bergh en Joost Stoker.

Vanaf september gaat de jeugd verder met de volgende Stap. Daarbij kunnen nieuwkomers direct instromen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord