Tweede zeperd tweede team

El Presidente gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Je zal maar teamleider zijn van het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht in de KNSB. Je puzzelt je raak met de opstelling en tegen Bergen op Zoom en weet je nooit wie er op komt dagen.Dit keer wel op volle oorlogssterkte gewoon een zware dobber voor de debuterende Sliedrechtse reserves. Dat Sliedrecht 2 vervolgens dan ook  met 2-6 verliest is terecht maar zeer geflatteerd.

Aanvankelijk zag het er wel goed uit. De staartborden stonden overwegend, terwijl aan de kopborden niet echt veel nadeel was. Dat veranderde snel nadat Hans Klein zich al vroeg in de partij liet foppen. Hij hield het nog lang vol, maar de nul stond al een tijdje vast.

Kopman Teunis vergat iets…

Ook kopman Teunis den Rooijen greep in gelijke stad lelijk mis en kon de koning omleggen. Wout Boer speelde een degelijke partij en de remise was terecht.

Jerry van Rekom deed vervolgens wat terug door een ingewikkeld eindspel naar winst te spelen. Deze winstpartij bleek achteraf de enige te zijn.

William Gijsen speelde een degelijke partij en leek op de winst af te stevenen. Een iets te afwachtende zet bezorgde hem echter groot nadeel en een nul.

Adrian Mensing zag zijn voordelige stelling in  remise verzanden, terwijl Wim Hokken in gelijke stelling mis greep.

Andrew Mensing leek regelrecht op de winst af te stevenen, maar door wat onnauwkeurigheden kwam hij in een verloren eindspel terecht.

De Lullo’s

De nederlaag was terecht, maar geflatteerd. waar hebben we dat eerder gehoord?

Lag het aan de teamleiders of het barpersoneel? We zullen het niet weten.

Op naar de eerste winst….

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie