Arjan van der Leij wint van ongenaakbaar lijkende koploper

Arjan versloeg de ongenaakbaar lijkende Peter

SLIEDRECHT – In de 5e ronde van de interne competitie is koploper Peter van den Bergh tegen zijn eerste verlies opgelopen. Arjan van der Leij speelde zijn debuutpartij in deze competitie meteen tegen de clubkampioen en wist vooral een belangrijk tijdsvoordeel te behalen, waarna hij in het eindspel de partij besliste.

Ondanks dit verlies blijft Van den Bergh nog wel eerste, maar ziet hij de concurrenten wel naderen.

Van de achtervolgers kwam alleen Robert van Rekom tot winst. William Gijsen kon geen vuist maken tegen de aanval van de jongste Van Rekom en moest zijn koning omleggen.

De oudste Van Rekom liet favoriet Niels Mijnster naar remise ontsnappen en miste zodeonde de koppositie.  Ook Jorik Klein klimt richting top 5 na snelle winst op Peter Vis.

Johan won snel van Sami

Johan van der Griend maakte een eind aan de winnende reeks van Sami Al-yasin door snel tot scoren te komen. Ook Ferhat Erdogan kon opnieuw een punt bijschrijven: dit keer was Jochanan Alberts zijn slachtoffer.

Daniël de Bruin hield het lang vol tegen Henk Prins, maar moest in het eindspel het hoofd buigen voor de internationaal probleemmeester, terwijl Martin Prins geroutineerd won van Johan Gijsen.

Tim de Waard wist het ‘jeugdduel’ tegen Roland Kop na een spannende partij te winnen.

Henk van der Hoek schrok even toen hij een stuk verloor tegen Peter de Voogd, maar knapte zich vervolgens toch knap naar de winst.

Leo tikte het eindspel keurig uit

Leo Koppelaar is van de nul af door tegen Cees Moes met twee pluspionnen de partij naar zich toe te trekken. Tjerry Hut blijft ook verrassen en pakte tegen Luc Leendertse zijn derde overwinning mee.

Onderaan wacht Mark van Hulst nog steeds op zijn eerste punten na verlies tegen Koos van den Berg, die dit keer goed bleef denken en de valletjes van Van Hulst ontliep.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde gespeeld. Op vrijdag de 13e speelt het 4e team uit in en tegen Moerkapelle.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie