Barend van Dieren en Arie van der Starre de nieuwe jeugdkampioenen

Arie vd Starre en Barend van Dieren, de nieuwe jeugdkampioenen

SLIEDRECHT – De Najaarcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop; de jeugdleider mocht afgelopen donderdag de kampioenen huldigen. De nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht werd Barend van Dieren, die voor het eerst deze titel binnen sleepte. Na een spannende competitie eindige Barend met een score van 85% (6 uit 7) op de eerste plaats. Hij bleef daarbij Arie van der Starre nipt voor. Diezelfde van der Starre werd met overmacht (24 uit 25 = 96%) echter wel de nieuwe snelschaakkampioen.In de eerste groep maakte Jurrian Groeneveld het podium compleet met een fraaie derde plaats. Competitieleider Cees Moes overhandigde de bijbehorende beker. Samuël Gijsen (vierde) en Maurits Verhoeven (vijfde) scoorden eveneens goed.

Ricardo Veen, de ongeslagen kampioen van groep 2

 

 

 

In de tweede groep was Ricardo Veen ongenaakbaar. Dat kun je wel zeggen als je al je zeven partijen weet te winnen. Ricardo bleef door zijn 100% score de concurrentie ruim voor. Jaco Kruidenier eindigde keurig als tweede en Sharujan Ratnam bewees met zijn derde plaats steeds beter te gaan schaken. Ook Baruch Alberts (vierde) en Berachujah de Bruin (vijfde) wonnen een beker.

In de snelschaakcompetitie was Arie van der Starre dus duidelijk de sterkste. In de eindstand eindigde Maurits Verhoeven als tweede en Samuël Gijsen keurig als derde. Bart van der Beek speelde zich na een prima eindsprint ook in de bekers.

Aanstaande donderdag 1 februari start de Voorjaarscompetitie met de eerste rondes in de nieuwe snelschaakcompetitie. Daarin noteert de nieuwe competitieleider Cees Moes graag nog nieuwe jeugdleden. Vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie. De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 – 692213, of bij voorzitter Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord