Titelverdediger Van den Bergh loopt uit

Wie stopt de titelverdediger?

SLIEDRECHT – Peter van den Bergh is na de 19e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht uitgelopen op zijn achtervolgers. Zelf wist Van den Bergh in een mooie partij te winnen van jeugdtalent William Gijsen, terwijl concurrent Niels Mijnster verrassend verloor van Arjan van der Leij.

Van den Bergh staat nu ruim 100 punten voor op Mijnster, die op zijn beurt weer ruim voor staat op de nummer 3, Robert van Rekom. Op bijna twee derde van de competitie neemt Van den Berg een grote stap richting prolongatie van het clubkampioenschap.

Arjan won na spannende partij van Niels

Niels Mijnster leek tegen Arjan van der Leij op de goede weg richting overwinning, maar blunderde een volle toren weg en kon meteen opgeven. Robert van Rekom had hiervan kunnen profiteren, maar tegenstander Jorik Klein hield de stelling gesloten en meer dan remise zat er niet in.

Wim Hokken was goed op dreef en speelde een sterke partij tegen oud-kampioen Wim Pool. Hokken bouwde een mooie stelling op en wist deze naar winst uit te bouwen. Jerry van Rekom en Wout Boer speelden hun traditionele remise en verliezen beide wat terrein op de top 5.

De gebroeders Stoker moesten ook elk met een halfje tevreden zijn. Joost had de nodige moeite met een ontketende Martin Prins en broer Martijn hield subtopper Kees Wessels netjes in bedwang.

Floris Verweij had weer eens heel weinig tijd en moest alle zeilen bijzetten om Hans Klein van zich af te houden. Deze keer lukte het Verweij wel om in de paar seconden die hem restten, het punt alsnog mee te pakken.

Henk van de Hoek liet zich niet verrassen door het snelle spel van Jochanan Alberts en schoof rustig naar de winst. Luana Mensing leek met minder materiaal te gaan verliezen van Tim de Waard, maar zij hield het hoofd koel en wist in het eindspel de winst binnen te halen.

Mark van Hulst en Tjerry Hut gingen gelijk op en, net toen Hut dacht de winnende combinatie te zien, sloeg Van Hulst toe en wist met dame tegen twee torens de partij in zijn voordeel te beslissen.

Johan weerstond de spelletjes van Leo

Johan Gijsen trok zich aanvankelijk weinig aan van de psychologische trucs van Leo Koppelaar en leek lang beter te staan, echter Gijsen zag zijn stelling uiteindelijk in remise verzanden.

Luc Leendertse had veel moeite om Cees Moes op de knieën te dwingen, maar uiteindelijk wist Leendertse toch de winnende zetten te vinden. Arco van Houwelingen heeft de smaak duidelijk te pakken. Tegen Peter de Voogd wist hij zijn tweede partij op rij te winnen.

A.s. donderdag wordt de 20e ronde gespeeld en speelt het 5e team de thuiswedstrijd tegen Pascal 3. Een beladen strijd, waar al lang naar uit wordt gekeken. Zal routinier Jack de Ruijter tegen Sliedrecht gaan stunten?

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord