‘Hattrick’ voor familie Klein

Hans Klein won snel

SLIEDRECHT – In de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de familie Klein een ware hattrick gescoord. Opa Hans opende al heel snel de score tegen Tim de Waard door deze in een ultra korte partij mat te zetten.

Zoon Marcel pakte het tweede punt voor de familie door wedstrijdleider Mark van Hulst met een mooie aanval met twee torens en de dame van het bord te schuiven. Kleinzoon Jorik maakte het trio compleet door de aanval van Kees Wessels af te slaan en in de counter het punt meepakte.

Koploper Peter van den Bergh moest er tegen Robert van Rekom vol tegen aan en lange tijd leek laatstgenoemde er met de winst vandoor te gaan. Pas toen beide spelers minder dan een minuut op de klok hadden kantelde de partij en combineerde Van den Bergh zijn stukken genadeloos naar de winst.

Wim raakt weer in vorm

Wim Pool begint weer langzaam op gang te komen. Na zijn winst op William Gijsen stijgt Pool naar de derde plaats, op korte afstand van nummer 2. Wim Hokken speelde opnieuw remise, dit keer wist Johan van de Griend de veelvoudig kampioen een halfje af te snoepen.

Jerry van Rekom trad aan tegen Jan Sulman en wist, na een moeilijke partij, alsnog te winnen. Ook Wout Boer moest even opletten tegen Yaro van Beest, maar kon met een stukoffer de partij naar zich toetrekken.

Luana Mensing kon tegen Teunis den Rooijen geen vuist maken en Koos van den Berg moest tegen Floris Verweij alle zeilen bijzetten, maar zag het punt aan zijn neus voorbijgaan.

Tjerry won keurig van Leo

Nieuwelingen Thijs van Hoek en Frits Tartaud startten bij Sliedrecht met wisselend succes. Van Hoek had weliswaar een misser van Peter Vis nodig om het punt binnen te halen, maar speelde een prima partij. Tartaud kwam tegen Arco van Houwelingen echter net iets ervaring tekort om meteen tot scoren te komen.

Peter de Voogd nam revanche op Ferhat Erdogan en wist, ondanks materieel achterstand, de partij alsnog te winnen. Johan Gijsen ging er stevig tegenaan tegen Henri Hartog en wist met een dame voorsprong de routinier te verslaan.

Tjerry Hut wist met twee lopers en een pion Leo Koppelaar netjes mat te zetten, terwijl Cees Moes door Jochanan Albers van het bord werd gevluggerd.

A.s. donderdag wordt de 24e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord