Vakantietoernooi Ronde 3: Tobias Dekker meldt zich aan de top!

Tobias Dekker, titelkandidaat in vorm

SLIEDRECHT –  Het lijkt er qua aantal schakers niet echt op dat de zomer begonnen is.  Opnieuw een record aantal partijen, in ronde 8 waren het er zelfs 33 en in ronde 9 (de laatste van de avond) ook nog 29, waardoor deze 3avond van het Sliedrechts Vakantietoernooi de drukst bezochte is tot nu toe.  En natuurlijk wordt er geschaakt, maar daarnaast is het sociale aspect ook erg belangrijk.  Dit zagen we dan ook deze avond.

Floris Verweij in de subtop

El Presidente en William Gijsen

Maar dat er geschaakt wordt, dat moge duidelijk zijn.  In Groep 1 waren (opnieuw) veel topfavorieten afwezig, dus Tobias Dekker zat in de ideale positie, om zich net als Jorik Klein op de vorige avond, zich in de definitieve top te spelen.  Aan de andere kant zien wij dat spelers die al 8 of 9 ronden hebben gespeeld, langzamerhand de toppositie gedag moeten zeggen.  Zo lijken William Gijsen, Arjan van der Leij, Jerry van Rekom, Floris Verweij en Kees Wessels in de middenmoot van groep 1 te eindigen.  Kanshebbers voor de overwinning lijken nu Peter van den Bergh (die de laatste 2 ronden weer komt), Jorik Klein (laatste ronde weer aanwezig), de eerder genoemde Tobias Dekker en de voortvarend startende Johan van der Griend.  Tim Schakel staat nog tweede, maar lijkt de 9 partijen niet te gaan halen.  Van die favorieten was alleen Tobias aanwezig en hij startte goed met een overwinning op Meinte Smink.  Daarna ging het in gewonnen positie toch fout tegen een ontketende Kees Wessels.  Kees was het toernooi slecht gestart, maar revancheerde zich fantastisch en won 3 keer. Tobias won uiteindelijk wel de laatste ronde, maar staat nu op een kleine achterstand.  Met nog voldoende ronden te spelen blijft hij zeker meedoen.  Hij kondigde al aan snode plannen te hebben, en we gaan de komende weken zien of dit gaat lukken.

De gezusters broers Stoker (toen alles nog koek en ei was)

In groep 2 blijft Yaro verrassen.  Niet alleen speelde hij in de nog jonge geschiedenis van dit toernooi de meeste partijen, ook is hij voorlopig topscorer in het totale puntenklassement, en daar voegde hij er vanavond weer 6 aan toe.  Maar ook hier is de strijd nog niet gestreden.  Joost Stoker, Luana Mensing en Jurgen den Haan doen hier nog goed mee.  Luana glipt langzamherhand naar boven.  Inmiddels 6 partijen geschaakt en 4 gewonnen, zij voegde ook weer wat punten toe aan haar totaal.  Ditzelfde geldt ook ex-eerste teamspeler en oud OKD winnaar Joost Stoker.  Niet alleen won hij verrassend (behalve voor hemzelf) van Floris Verweij, ook wist hij zijn broer Martijn te verschalken. Nauwlettend gevolgd door hun vader (en dat begrijpen we natuurlijk) duurde deze partij het langst. Uiteindelijk wist de oudste het punt binnen te harken en doet Martijn nog wat afstand van een toppositie.

Ook in Groep 3 is het nog spannend.  Waar het eerst de jeugd was, zien we nu Sami al Yassin en Pavel Gregorian naar voren schuiven.  Met allebei 6 partijen geschaakt en 5 gewonnen, gaan ze goed aan de leiding en heeft de jeugd een kleine achterstand.  Maar goed, we zijn pas op de helft.

De barbezetting Erika en Leo

Peter Vis in de denktank

Inmiddels hebben al 84 spelers de weg naar de Havik weten te vinden, het record van vorig jaar (87) komt heel dichtbij en zal (zo het er nu uitziet) zeker gebroken gaan worden.  Het toernooi wint dus nog steeds aan populariteit. Mooi om te zien hoe iedereen met elkaar napraat en vaak zelfs nog doorschaakt.  Ook de jeugd houdt het nu langer vol dan 2 ronden en doet goed mee. Opnieuw werd de jeugd voorzien van ijs, maar ook voor de rest viel er weer genoeg te genieten.  Het barteam had gezorgd voor allerlei soorten worst en kaas en aan het eind van de avond was daar niet veel meer van over.

Alleen maar positieve verhalen dus?  Ja, eigenlijk wel, alhoewel EL Presidente natuurlijk blijft hameren op de vele verbeterpunten.  De toernooidirectie zal deze punten natuurlijk ook goed evalueren en op waarde schatten. Veel gezelligheid, een ongedwongen sfeer en lekker schaken.  Slechts 1 klein incident over de uitkomst van een partij, waardoor opnieuw benadrukt wordt om helder te zijn naar elkaar en wat je afspreekt.

Er is nog 1 ronde voor de zomerstop.  Op donderdag 19 juli is ronde 4 en dan is heeft iedereen 2 weken rust.  Op 9 en 16 augustus vinden de laatste 2 ronden plaats. Meedoen kan nog steeds!  Laat dat weten via vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com

Alle rangen en standen: Klik hier

Alle statistieken: Klik hier

Voor alle foto’s van ronde 3:  Klik hier

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Vakantie-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie