4e Avond Vakantietoernooi: Yaro van Beest op weg naar eremetaal!

Weer druk in de Havik

Sliedrecht –  Op de vierde speelavond van het Vakantietoernooi heeft Yaro van Beest goede zaken gedaan. Ondanks zijn verlies tegen Tobias Dekker, de ‘virtuele’ koploper in groep 1, wist hij 6 punten te bemachtigen. Allereerst werd Floris ‘Carlsen’ verslagen in een spannende partij en als klap op de vuurpijl werd ook concurrent Joost Stoker getrakteerd op een dikke 0.

Door deze overwinningen staat Yaro met een percentage van 78% fier aan kop in groep 2. Op de tweede plaats vinden we Martin Prins, die na 2 overwinningen op de 4espeelavond tevreden huiswaarts keerde. Echter zal hij op de resterende speelavonden nog wel minstens 5 partijen moeten spelen. Op de derde plaats vinden we één van de deelnemende dames, namelijk de Sliedrechtse trots Luana Mensing. Na een haperend begin met een verliespartij werden achtereenvolgens Tjerry Hut en Jurgen de Haan aan haar zegenkar gebonden. Tijdens de nabeschouwing bleek direct wat de oorzaak voor het verlies van ‘eeuwige student’ De Haan was; hij heeft een alcoholvrije week. Nadat ‘jarige job’ Leo en ‘El Presidente’ Jurgen hadden toegesproken in een afgesloten ruimte beloofde hij zijn ‘leven’ op korte termijn weer te gaan beteren. Ook Pieter Blokland liet zien dat oefening kunst baart door keurig Meinte Smink en collega Martijn Stoker op remise te houden. Een viertal achtervolgers azen op een felbegeerd plekje op het podium met ongeveer 4% achterstand.

In groep 3 gaat ‘huisschaker’ Pavel Gregorian fier aan kop met 75%. In zijn eerste partij verrekende hij zich tegen Bert Dobber, terwijl hij een veelbelovende aanval had opgezet. Dit werd keurig hersteld door in de tweede partij ‘geroutineerd’ te winnen van Sami Al-Yasin. De strijd om de andere plaatsen op het podium wordt gestreden door de jeugd! Luc Leendertse liet zien dat, ondanks dat hij schaken op een lager pitje heeft gezet, hij nog volop energie heeft om menig schaker te verrassen. Hij wist net als Christiaan Blom, talent van PASCAL, en de dubbele jeugdkampioen van Sliedrecht, Arie van der Starre, weer de benodigde punten te scoren. Tjerry Hut scoorde ook goed en staat op marginale achterstand op plaats 5. Het meest memorabele moment kwam, zoals zo vaak!, van La Chouffe. Wekelijks toont hij aan de jongste leden van de vereniging hoe pat voorkomen kan worden, maar onze kabouter had de theorie deze donderdag niet goed doorgenomen. Tegenstander Michael Bijkerk kon er de lol wel van inzien en kaapte zo nog een remise mee.

Professor Wessels toonde aan dat zijn hersenen met pet op beter functioneren, omdat anders zijn bovenkamer in losbandige sferen raakt. Hij verpulverde op deze avond drie maal zijn tegenstander waaronder William Gijsen. De ‘middelste’ Gijsen kende een slechte avond, want ondanks winst tegen Joost Stoker werd ook zijn laatste partij tegen Floris Verweij verloren. Ook Tobias Dekker deed met 2 winstpartijen en 1 remise prima zaken voor toernooiwinst. Het zal afhangen van de nog te spelen partijen van Peter van den Bergh, Jorik Klein en Johan van der Griend of Tobias Dekker zijn gedeelde OKD-winst kan overtroffen door de winst van het Vakantietoernooi!

De komende twee donderdagen staan voor menig schaker in het teken van overleven, aangezien het Vakantietoernooi ook rekening houdt met eventuele vakantie. De volgende speelavond is op donderdag 9 augustus!  

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord