Vakantietoernooi krijgt spannend slot!

Nathanael Spaan meldt zich in de top!

SLIEDRECHT – Na de 5e  avond van het Sliedrechts Vakantietoernooi is duidelijk dat de slotavond een spannend einde krijgt.  Maar liefst 4 spelers liggen nog op koers om de winnaar te worden van de derde editie en de grote wisselbeker mee naar huis te nemen. Naast Sliedrechters Peter van den Bergh, Tobias Dekker en Jorik Klein is ook Nathanael Spaan nu een serieuze kanshebber geworden.

Peter van den Bergh: nog steeds een serieuze kanshebber op de titel

Het was weer een mooie schaakavond in Sliedrecht.  Iets minder deelnemers dan de afgelopen keren, maar dit komt vooral omdat nogal wat schakers actief zijn in Vlissingen en een aantal jeugdleden in Borne.  Op de slotavond verwachten wij die allemaal weer terug.  Maar er viel genoeg te genieten vanavond.  In de top was Peter van den Bergh nog ongeslagen en hij won ook van Johan van der Griend.  Johan was ook nog kanshebber, maar verloor 2 keer en moet zijn titelaspiraties een jaartje in de koelkast zetten.  Nathanael Spaan was echter een maatje te groot voor Peter en zo wordt de komende avond extra spannend, want dan zullen ook Jorik Klein en Tobias Dekker voor hun laatste partijen instromen.  Wie gaat de 3ewinnaar worden van het Vakantietoernooi.  Wordt het een Sliedrechter of gaat Nathanael met de beker naar huis.

Gezellig schaken in de Havik

Maar ook de achtervolgers lieten zich niet onbetuigd.  Hans Klein wist 3 keer te winnen en ook Kees Wessels leek hard op weg naar een topavond, maar greep in de laatste ronde mis tegen Peter van den Bergh.  Kees begon het toernooi slecht, maar wist daarna 8 keer op rij te winnen.  Door die streak heeft hij nu in het “ all time high”  klassement de meeste punten van iedereen behaald in 3 seizoenen.  Hij wordt wel op de hielen gezeten door Yaro van Beest in dat klassement, dus dat wordt ook de laatste avond beslist.

Bijna 50 schakers

El Presidente had een officiële brief verzonden naar de organisatie.  Na lezing van deze brief besloot de organisatie deze in de papiervernietiger te gooien, maar bij 1 punt werd hij door de indeling op zijn wenken bediend. Hij wilde een mindere tegenstander.  Dit werd jeugdkampioen Arie van der Starre.  Men zou zeggen dat El Presidente hiermee tevreden zou zijn, maar niets was minder waar.  Hij liet zich pardoes mat zetten.

Ook oud-kampioen Rik de Wilde kwam langs, met Lemmy Schakel.  Slechts 1 ronde deden ze mee, maar ze wonnen wel allebei.  Wellicht nog wat meer ronden volgende week.

Het uitstekende barteam!

Uiteraard was het weer erg gezellig in de Havik.  Het barteam had weer lekkere hapjes gemaakt en ook de nieuwe biertjes werden gewaardeerd. Vooraf en na de partijen werden vele gesprekken gevoerd en werd er door iedereen genoten.

In groep 2 is de spanning ook te snijden.  Luana Mensing gaat nog aan kop, maar Yaro zit haar op de hielen.  Ook dit gaat spannend worden.  Daarbij moeten ze niet teveel punten verspelen, want Joost Stoker is op vakantie en zal de laatste ronde niet spelen.  Hij staat 3een bij mindere prestaties van Luana en Yaro zou hij zomaar met de buit ervan door kunnen gaan. De rest lijkt geen rol van betekenis te spelen om de toppositie, maar er zijn er nog genoeg die hoog kunnen eindigen en zo op de slotavond met een mooie prijs ervan door te kunnen gaan.

Groep 3 lijkt een prooi voor jeugdspelers te kunnen worden, maar Pavel Gregorian heeft nog 1 partij nodig om mee te dingen met de prijzen.  Even afwachten of hij er zal zijn, maar Arie van der Starre, Christiaan Blom en Louis Liu maken ook nog goede kans.  Wedstrijdleider Mark van Hulst wist 3 partijen te winnen en komt ook dichtbij de prijzen, terwijl Tjerry Hut, Sami Al Yassin en Arco van Houwelingen nog een laatste goede avond nodig hebben om zich in de prijzen te spelen.

Op 16 augustus dus de finale.  Het gaat spannend worden!  Wij hebben er zin in!

Uitslagen en standen: Klik hier

Statistieken: Klik hier

Foto’s ronde 5: Klik hier

Foto’s andere ronden: Klik hier

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen, Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie