Tweede team knokt zich naar winst in Oss

Adrian speelde sterk aan het kopbord

OSS – In de tweede ronde van de landelijke competitie is het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht ongeslagen gebleven. In het zonnige Oss werd het plaatselijke vlaggenschip na een spannende wedstrijd nipt verslagen met 3,5-4,5. De winnende teamleider – Kees van der Does – zag vooral de gebroeders Mensing uitstekend spelen aan de topborden.

Aanvankelijk hingen er donkere wolken boven het vooral zonnige Oss voor de Sliedrechtse reserves.  Als je moet spelen in het clubgebouw van Muziekvereniging Hartog vraagt dat eigenlijk om moeilijkheden.Zeker toen bleek dat de muziek die daar in de kantine werd gedraaid deed vermoeden dat ze in Oss vaak in lederhosen spelen en dat is natuurlijk geen goed voorteken voor die baggerboeren uit Sliedrecht.

Teamleider Kees voelde zich wel thuis in de Brabantse kantine

Veel Sliedrechtspelers waren in de eerste uren nog niet wakker en een nederlaag leek zeker aanstaande tegen de op papier zwakkere Brabantse tegenstander. Dat resulteerde in ieder geval in een 2,5-0,5 achterstand door niet geplande verliespartijen van Wim Hokken en Theo Dekker. Daar stond alleen een remise van Jerry van Rekom tegenover.

Daarna blies supporter Ed Trompet op zijn koperen hoorn en vanaf dat moment sloegen de Sliedrechtspelers hard toe. Als eerste wist de in topvorm verkerende Hans Klein zijn tegenstander van het bord te vegen, waarna Kees Wessels de stand gelijk trok na een moeilijke partij, waarbij alle omstanders het punt al aan de Ossenaar hadden toebedeeld. Maar dan begint de naderende pensionaris pas te schaken met desastreuze gevolgen voor de tegenstander.

Andrew bleef ongeslagen

Andrew Mensing speelde een scherpe partij, waarin de winst aanstaande leek, maar in tijdnood koos hij voor een iets minder sterke voortzetting, waarna zijn voordeel verzandde in remise.

Bij een 3-3 stand wist debutant Willem Kuiper de zeer ingewikkelde partij met wederzijdse kansen in winst om te zetten. Prachtig KNSB-debuut bij Sliedrecht voor Kuiper.

Bij een 4-3 stand kon kopman Adrian Mensing zijn voordelige stand remise geven. Zijn op papier veel sterkere tegenstander kwam daar uiteindelijk goed mee weg, maar de oudste der Mensing-brothers bewees daarmee zijn grote vorm te pakken te hebben.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden doet Sliedrecht 2 het uitstekend. In de volgende “thuiswedstrijd” in de Business ruimte van sporthal De Basis gaat blijken wat de twee gewonnen wedstrijden daadwerkelijk betekent. Voorlopig si teamleider Van der Does meer dan tevreden.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie