Tweede team op ramkoers

Wout gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de derde ronde van de landelijke competitie huisgehouden tegen Paul Keres 4. Al is huishouden in een thuiswedstrijd in de volleybaltempel De Basis eigenlijk een uitwedstrijd. De manschappen van teamleider Kees van der Does gaven de volleyballers van Sliedrecht Sport het juiste voorbeeld door met 6-2 te winnen.

In een gelijkopgaande strijd leek het aanvankelijk moeilijk te gaan voor de Sliedrechtse reserves. Op een gegeven moment dachten Kees Wessels, Theo Dekker en Wout Boer daar anders over en zij wisten resoluut te winnen.

Andrew won een ingewikkeld eindspel

Deze voorsprong gaf Sliedrecht 2 nooit meer uit handen. Het was wachten op het winnende halfje na degelijke remises van Hans Klein en Adrian Mensing. Dat kwam van Jerry van Rekom, die in verloren stand schwindelde en alsnog remise wist te boeken.

Vervolgens liet kopman Andrew Mensing zien wat voor talent hij is door een ingewikkelde stelling fraai te winnen. Tenslotte knokte Wim Hokken zich naar remise.

Met 6-2 en zonder verliespartijen blijft Sliedrecht 2 in het spoor van koploper Drie Torens. Met 6 punten uit 3 wedstrijden doet het team van Kees van der Does nog steeds mee om het kampioenschap in klasse 4G van de KNSB.

Klik hier voor de stand in 4G.

Klik hier voor een fraaie fotoreportage door Tom van Bokhoven.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord