Sliedrecht 1 vloert sterk Bergen op Zoom

Man of the match: Floris

SLIEDRECHT – In de derde ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gewonnen van het op papier veel sterkere Bergen op Zoom 1. Teamleider Joost Stoker zag zijn team na een spannende wedstrijd nipt winnen met 4,5-3,5. Ondanks 2 invallers (of juist dankzij) bleken de slimste Sliedrechtse sporters over het meeste uithoudingsvermogen te beschikken, want na 5 uur spelen wist Floris Verweij het winnende punt te scoren.

Kopman Wim won sterk

De wedstrijd bleef lang in evenwicht en dat resulteerde in remises van de jonkies William Gijsen en Jorik Klein. Invaller Martijn Stoker speelde sterk, maar miste in het middenspel een goede voortzetting en verloor daarna geruisloos. De achterstand werd weggewerkt door kopman Wim Pool, die zich vanuit mindere stelling naar de winst knokte. Zo wist Pool eindelijk weer eens te winnen en de ban lijkt gebroken.

 

De stand bleef gelijk na remises van invaller Willem Kuiper en Arjan van der Leij.

In het vijfde uur bleef het spannend en een gelijkspel leek aanstaande. Daar dachten Floris Verweij en Teunis den Rooijen echter anders over. Den Rooijen wist zijn mindere stelling om te toveren tot een dik verdiende remise, terwijl Verweij – natuurlijk in tijdnood – zijn verbouwereerde tegenstander van het bord kogelde.

De nipte overwinning was verdiend en zodoende blijft het Sliedrechtse vlaggenschip in de top meedraaien.

Klik hier voor de stand in 3F.

Klik hier voor de fotoreportage door Tom van Bokhoven.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord