Podiumplaats lonkt voor Sliedrechts A team in de Meesterklasse!

Het succesvolle A team

Op de derde dag van de Meesterklasse A heeft het Sliedrechtse team een belangrijke stap gezet richting een podiumplaats. Het team van Marijn den Hartog, Willam Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing was ook op de deze speeldag niet te kloppen en voegde 3 matchpunten toe aan het totaal.  Na 3 speeldagen staat Sliedrecht ongedeeld tweede in de hoogste jeugdklasse van Nederland.  Een ongekend succes voor de schaakvereniging!  Jorik Klein doet verslag:

William won in de morgenronde

Jorik boekte een overwinning tegen ASV

In de ochtendronde was ASV uit Arnhem de tegenstander. De match begon rustig met rustige stellingen op de borden. Dit veranderde toen William besloot een kwaliteit te offeren met genoeg compensatie. De tegenstandster van William was hierdoor dusdanig verrast dat ze een paar zetten later al tegen een hopeloze stelling aankeek en dus op moest geven. Een sterke partij van William met de zwarte stukken! Ondertussen had Jorik al een gemene truc in de stelling gevlochten en zijn tegenstander wist deze niet te weerleggen, waardoor Jorik een tiental zetten later ook de overwinning kon bijschrijven.
Een comfortabele 2-0 voorsprong zou je zeggen, echter leek Marijn een iets mindere stelling (ook al vond hij zelf dat dat niet zo was) te hebben, en werd er van uit gegaan dat de tegenstander van Adrian niet zomaar met remise akkoord zou gaan in een stelling waar hij nog wel het een en ander had kunnen proberen. Groot was dan ook de verbazing toen de tegenstander van Adrian zonder al te veel nadenken het remiseaanbod aannam. Een sterk staaltje psychologie van Adrian door eerst de stelling nog iets meer dicht te schuiven, toen hij zag dat Jorik gewonnen stond, en op het juiste moment remise aan te bieden. Zelf zei hij er over: ‘’Ik kan dan niet zo best schaken, maar ik ben wel goed in psychologie!’’ Een uitspraak waar we het natuurlijk niet helemaal mee eens waren, maar dat zou in de middagronde nog wel duidelijk word

Psycholoog Adrian speelde sterk

en. Inmiddels was de overwinning binnen en kon Marijn zonder zorgen doorvechten. Hij kreeg het zelfs nog voor elkaar om een pion voor te komen in het eindspel, maar dit kreeg hij na lang melken niet gewonnen helaas. Toch een mooie 3-1 overwinning!

In de middag wachtte het 2egeplaatste KC Chesscool. Dit werd een belangrijke wedstrijd omdat KC bij winst op bordpunten boven ons uit zou stijgen met nog een paar andere teams die dan ook in de buurt hadden kunnen komen. Van tevoren werd dan ook een 2-2 als een belangrijk doel benoemd. KC had hun sterkste speler aan bord 3 zitten deze speeldag en hij kreeg wit tegen Jorik. In een spannend middenspel overzag Jorik een sterk paardoffer en moest hij helaas capituleren. Ondertussen had William het met wit ook zwaar, en hij stond al een aantal pionnen achter. Even later moest ook hij opgeven, en leek het een lastig karwei te worden. Maar Marijn en Adrian lieten zich niet kennen. Beiden hadden mooie stellingen en de meegereisde supporters zagen het nog redelijk positief in. Zou een gelijkspel er dan toch nog inzitten? Adrian had vanuit zijn favoriete opening een prachtige stelling opgebouwd met twee vrijpionnen die de twee torens van zijn tegenstander bezighielden, waardoor de stukken van Adrian vrij spel hadden. Echter besloot hij eerst dat een aantal supporters en teamgenoten nog niet genoeg stress meegemaakt hadden de afgelopen jaren door zijn klok op nog maar 2 minuten te laten staan, maar juist in deze tijdnood maakte Adrian het gedecideerd af! Een sterke partij en een belangrijk punt van Adrian!

Marijn had ondertussen juist een tijdsvoorsprong van een halfuur ontwikkeld, en hij leek het betere spel te hebben. Dit was nog niet zomaar gewonnen, maar de uiterste kalmte en het zichtbare zelfvertrouwen waarmee Marijn dit uitspeelde waren van hoge klasse. En zo behaalden de Sliedrechtse jongens precies het resultaat waarmee ze ongedeeld op de 2eplek blijven! Op 1 december zijn de laatste 2 rondes, en de kansen op een podiumplek zijn zeer aanwezig!

Alle rangen en standen: Klik hier

Dit bericht is geplaatst in A-team, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord