Sliedrechtse teams weer actief bij Merwede Jeugdclub Competitie

De mooie zaal in Gorinchem

Vrijdag 23 november vond de derde ronde plaats van de Merwede jeugdschaak competitie. Dit keer was Gymnasium Camphusianum de speellocatie. Sliedrecht 1 wist zich te handhaven in Poule 1 en is zo goed als zeker van een finaleplaats op de slotavond.  Sliedrecht 2 deed mee in Poule 4 en werd daar tweede.

Gastheer Richard van Eeden had het auditorium voor ons klaargezet. Een prachtige grote zaal waarin de schakers lekker de ruimte hadden om er eens goed voor te gaan zitten.

Ook de catering was keurig verzorgd door de gastheer. Goed nieuws deze ronde was dat onze competitie ondertussen financieel ondersteund wordt door het Rivierenland fonds. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat we het inschrijfgeld laag kunnen houden. Ook mag niet onvermeld blijven dat het Camphusianum en eerder al De Linden in Meerkerk belangeloos hun ruimte ter beschikking stelden.

Deze ronde heeft ShotsOnTarget.tv opnamen gemaakt die gebruikt gaan worden voor een mooie video reportage van ons evenement op Gorcum TV. De cameraman was als een vlieg aan de wand. Hij was overal maar wist zich nagenoeg onzichtbaar door de ruimte te bewegen, zodat de spelers niet afgeleid werden.

Sliedrecht 1 (in Poule 1) bestond uit:  Barend van Dieren, Jaimy Bakker, Willem Theunisse en Ricardo Veen.  Sliedrecht 2 bestond uit:  Erik Malgasian, Jaco Kruidenier, Seth van Houwelingen en Joaz Berkhouwer.

In poule 1 begint zo zachtjes aan wel duidelijk te worden wie dit jaar de baas is. De spelers van PASCAL uit Papendrecht spelen consequent goede partijen en pakken daarmee tot op heden iedere keer de 1e plaats. Giessen en Linge 1 weet zich keurig te handhaven, maar laat hier en daar net wat meer puntjes liggen. Aan de onderkant van deze poule is het een ander verhaal. Het team van Camphusianum had zich na ronde 1 ingevochten, maar degradeerde onmiddellijk na ronde 2 weer. Nu, na ronde 3 promoveren ze weer en spelen dus de volgende keer opnieuw in poule 1. Dit dus samen met Sliedrecht.  Bij het team van het Camphusianum overigens 2 ex-jeugdspelers van Sliedrecht, Maarten Hartkoren en Joran van El

Poule 2 werd dus gedomineerd door de mannen van het Camphusianum. Giessen en Linge 2 weet zich hier sterk te handhaven op een mooie tweede positie. Sleeuwijk had dit keer 2 teams in deze poule, maar het 2team van Sleeuwijk zal stuivertje moeten wisselen met de winnaar van Poule 3.

Poule 3 werd knap gewonnen door Meerkerk 1. Ook hier een mooie tweede positie voor een team van Giessen en Linge. Dit 4e team van Giessen en Linge zal de volgende ronde onder andere spelen tegen het 3team van Giessen Linge, dat zich namelijk een poule omhoog wist te vechten.

Dit team werd namelijk winnaar van Poule 4a. Winnaar van Poule 4b was het mix team, Merwede 1 gedoopt. Ook deze winnaar zal de volgende ronde in principe promoveren naar poule 3. Hoewel dit wel af zal hangen van het werkelijk aantal deelnemers en de teamsamenstellingen die ronde.

Alle rangen en standen:  Klik hier

De vierde ronde van de Merwede competitie zal plaatsvinden op vrijdag avond 8 februari in Sleeuwijk.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jeugd, Viertallen jeugd, Viertallen-verslagen. Bookmark de permalink.