Tweede team doet wat het moet doen

Hans Klein gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging is afgelopen zaterdag ook in de zevende ronde ongeslagen gebleven in de vierde klasse G van de landelijke competitie van de KNSB. Tegen degradatiekandidaat Krimpen ad IJssel boekte het team van teamleider Kees van der Does een gedegen 5,5-25 overwinning. Daarmee blijft het tweede team in de race om het kampioenschap.

In Krimpen was het een lastige wedstrijd, maar opnieuw sloegen de staartborden keihard toe. Nestor Hans Klein gaf het goede voorbeeld door zijn tegenstander geen enkele kans op succes te gunnen.

Kees knokte zich naar remise

Kopman Adrian Mensing consolideerde de voorsprong met een gedegen remise, maar daarna kwam Krimpen terug na een zeldzame nederlaag van Jerry van Rekom. En Krimpen dacht goede kansen te hebben aan het staartbord van Kees Wessels, maar die knokte zich vanuit mindere stelling terug naar remise.

Het verzet van Krimpen werd vervolgens definitief gebroken door fraaie zeges van de man in vorm Wim Hokken en een gedegen spelende Theo Dekker.

Andrew Mensing kon toen zijn positieve stelling remise geven, waarna Wout Boer via een fraaie offeraanval zijn tegenstander mat wist te zetten.

Zo blijft het tweede team ongeslagen en bereidt het zich voor op de clash tegen medekoploper Drie Torens uit Tilburg. Op papier lijkt dat op 13 april aanstaande een kansloze exercitie te worden, maar het tweede team kan vrijuit spelen en wie weet dat gaat betekenen…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord