6e ronde OKD: Ferhat Erdogan vloert routinier

Ferhat won in aanvallende stijl

SLIEDRECHT – Ferhat Erdogan heeft in de 6e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek toegeslagen met een sterke overwinning op routinier Teus Slotboom. Erdogan ging van meet af in de aanval en wist een kwaliteit voor te komen. In het eindspel offerde hij deze kwaliteit weer terug voor een veel betere stelling en bouwde deze al snel uit tot winst.

Wim knokte zich naar de winst

Aan de top heeft Wim Pool tegen Peter van den Bergh laten merken voor titelprolongatie te gaan. N aanvankelijk minder te hebben gestaan sloeg titelverdediger Pool toe in de counter. Op zijn mooi opgezette aanval had Van den Berg geen antwoord en kon Pool zich met 5 uit 6 op de eerste plaats handhaven.

Concurrent William Gijsen blijft met 5 uit 6 ongeslagen na winst op oud-kampioen Willem Barendswaard en doet ook een gooi naar de titel.

Naast Pool en Gijsen doen ook Niels Mijnster en Jorik Klein nog een gooi naar de titel. Met 4,5 uit 6 hebben ook zij nog volop kansen. Clubkampioen Mijnster liet tegen Wout Boer zien in grootse vorm te zijn, terwijl oud-OKD-winnaar Jorik Klein eenvoudig een andere oud-winnaar Jerry van Rekom versloeg.

Dana Verheij deed het deze ronde iets minder. Haar opening en middenspel waren goed, maar in het eindspel maakte ze een klein foutje dat door Hans Klein meteen werd afgestraft.

Tjerry Hut deed opnieuw van zich spreken door voor de tweede ronde op rij een sterkere tegenstander beentje te lichten. Dit keer was oud-OKD-winnaar Joost Stoker zijn gewillig slachtoffer.

Bram liet Meinte zweten

Bram Capelle was weer eens als laatste klaar met zijn partij, maar de remise tegen Meinte Smink was zeker opvallend te noemen, al was hij daar zelf minder tevreden over.

Ook Gerrit de Jong had een verdiende remise tegen Luana Mensing die vooral veel tijd verbruikte en met de puntendeling tevreden moest zijn.

Michael Bijkerk maakte gehakt van wedstrijdleider Mark van Hulst en lijkt zijn dip te boven.

Theo won netjes van Johan

Johan Gijsen dacht het met alleen een koning op het bord nog wel pat te spelen, maar Theo Heukels liet zicht niet foppen en zette Gijsen vakkundig mat.

Dit keer maakte Cees geen Moes van Koppelaar en werd de strijd in vrede beëindigd.

A.s. donderdag wordt de 7e en laatste ronde gespeeld. De prijsuitreiking volgt op 27 juni a.s.

Dit bericht is geplaatst in OKD19. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord