Marcel Klein slaat toe bij de senioren

Marcel stuntte tegen Bert

SLIEDRECHT – Marcel Klein heeft in de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht een mooi punt gescoord tegen routinier Bert Dobber.  Bert offerde kort na de opening materiaal om positioneel voordeel te krijgen. Dat lukte maar deels, want Klein counterde sterk en wist het initiatief over te nemen. In het eindspel wist Klein zijn koning goed te laten samenwerken met twee vrijpionnen en wist zo Dobber volledig in het nauw te drijven.Het was voor de toppers een zware avond, want na half 12 waren nog vijf partijen volop bezig.

William Gijsen blijft aan kop door in een mooie partij Willem Barendswaard te verslaan. Gijsen wist materieel voordeel goed uit te bouwen en schoof zo langzaam naar de winst.

Niels Mijnster klimt naar de top 3 na een zwaarbevochten overwinning op Peter van den Bergh. In een op-en-neer gaande partij zag het er lang naar uit dat Van den Bergh de betere stelling had. In het late eindspel wist Mijnster echter sterk terug te komen en het punt binnen te halen.

Tim Schakel in de denktank

Robert van Rekom en Tim Schakel hadden een interessante partij. Tim beschreef de partij als volgt:

“Ik dacht over een mooi plan te beschikken en tegelijkertijd de bekende paden te kunnen mijden, maar het het werkte averechts. Niet alleen Robert, ook Kees Wessels is met de opening bekend en kwam meerdere malen geïnteresseerd bij onze partij kijken. Ook Kees wist na afloop feilloos aan te geven wat er mis ging en hoe wit het wel had moeten spelen.

Gevolg van mijn ongelukkige keuze was dat zwart het initiatief nam en de witte stelling met de duimschroeven aandraaide. Al snel moest ik aan de noodrem trekken en een ongewis avontuur aangaan. Ik hield toen al rekening met een nederlaag maar heb de moed niet opgegeven en wist dat ik nog over rommelkansen beschikte. Daarbij had Robert de keuze uit meerdere mogelijkheden en ik weet uit eigen ervaring dat dit niet altijd even makkelijk speelt.

Ik denk dat Robert niet altijd de sterkste zetten heeft gespeeld, maar hij bleef wel voortdurend stevig aan het roer. Onder druk ontging me even dat ik een pion verloor en op dat moment streed ik een verloren strijd. De pion werd omgezet in een kwaliteit maar de stelling was nog te goed voor me om de partij op te geven (Fritz geeft +2 aan voor zwart). En zowaar bleek dit terecht want er trad een mindere fase aan voor Robert die inmiddels in tijdnood was gekomen en een ongelukkige keuze maakte. De kwaliteit wist ik terug te winnen en in een nog steeds iets betere stelling voor zwart maar met nog slechts 2,5 minuut tegen 5 minuten voor mij op de klok bood Robert remise aan.

Een ontsnapping voor mij. De opening heb ik inmiddels bekeken en ik begrijp nu waar het fout is gegaan.”

Dana speelde weer sterk

De partij tussen jeugdtalenten Dana Verheij en Luana Mensing eindigde in winst voor Dana, die hiermee naar de tweede plaats in de rangschikking klimt.

Kees Wessels won netjes van Jurgen de Haan, terwijl Henk Prins het onderspit moest delven tegen Jorik Klein.

Joost Stoker maakte het Johan van de Griend knap lastig, maar Van de Griend ging er goed voor zitten en schoof Stoker geroutineerd van het bord.

André van Dieën en Martijn Stoker speelden een gelijkopgaande partij tot Van Dieën in het eindspel een foutje maakte en het punt kon inleveren.

Simon Kadijk liep tegen zijn eerste nederlaag op tegen een ontketende Sami Al-yassin en Hans Klein pakte zijn eerste overwinning tegen Peter Vis die nog steeds puntloos onderaan staat.

A.s. donderdag wordt de zevende ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord