Martijn Stoker speelt niet voor Sinterklaas

Martijn speelde sterk
Martijn speelde sterk

SLIEDRECHT – Tijdens de 12e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Martijn Stoker zeker niet voor Sinterklaas gespeeld. In een partij uit één stuk wist hij Peter van den Bergh beentje te lichten. Even l;eek het er nog op of de 6-voudig clubkampioen nog terugkwam, maar de aanval van de jongste Stoker was niet meer te stuiten.

Het was een drukke avond in De Havik. Naast 16 interne partijen werd er ook een externe wedstrijd gespeeld en zaten er dus 48 spelers achter de borden. Een speciale partij werd gespeeld door opa Hans Klein tegen kleinzoon Jorik. De strijd werd gevolgd door een journalist van het Reformatorisch Dagblad, waarin komende week een artikel over de partij tussen oud en jong wordt gepubliceerd. Jorik won uiteindelijk na een zeer lange en interessante partij die in het krantenartikel uitgebreid wordt geanalyseerd.

Adrian Mensing heeft de smaak te pakken en zette William Gijsen na een sterke partij vakkundig mat. Wim Hokken is bezig met een sterke opmars en klimt richting top 5 na een mooie overwinning op Willem Barendswaard.

Sami won uiteindelijk

Jerry van Rekom zag Koos van den Berg al snel een fout maken en de stukken konden hier al weer snel in het doosje. Sami Al-yassin en André van Dieën speelden daarentegen een zeer lange partij die pas tegen twaalf uur in het voordeel van Al-yassin werd beslist.

Tim de Waard speelde sterk tegen Joost Stoker en leek het op remise te kunnen houden. In tijdnood greep De Waard echter mis en was het meteen uit. Khaled Klib offerde een kwaliteit voor een sterke loper tegen Mark van Hulst en wist hiermee de partij uiteindelijk naar zich toe te trekken.

Peter Dekker is weer een paar maanden over uit Makassar en toont aan het schaken nog niet te zijn verleerd. In zijn eerste partij wist hij Johan Gijsen meteen te verslaan. Onderaan wist Bert Dobber weer eens te winnen. In ee korte partij wist hij Cees Moes te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 13e ronde gespeeld en speelt het RSB beker team thuis tegen Erasmus uit Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie