Barend van Dieren snelschaakkampioen na zinderende slotdag

Florian scoorde 5 uit 5

SLIEDRECHT – Op de slotdag van het Najaarskampioenschap snelschaken bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hebben 37 van de 38 deelnemers tellende groep de laatste kans aangegrepen om zich nog te kunnen verbeteren.

Er werd dan ook op het scherpst van de snede gespeeld en was er slechts 1 deelnemer van de 37 die een 100% score wist te behalen. Dat was Florian van Reeden, die 5 uit 5 scoorde.

Met het ingaan van de laatste avond van de snelschaakcompetitie beschikte Barend van Dieren over de beste papieren om kampioen te worden. De tweevoudig snelschaakkampioen had het moeilijk en scoorde 3 uit 5, wat neerkomt op 60% waar hij doorgaans 80% scoort.

Barend prolongeert titel

Het was dus afwachten wat de concurrentie zou doen. De tot dan op de tweede plaats staande Vincent Langstraat had zijn dag niet en scoorde met 2,5 uit 5, te weinig om een bedreiging voor Van Dieren te zijn.

Langstraat werd voorbijgestreefd door Willem Theunisse die tot 3,5 uit 5 kwam. Omdat de eindstand wordt bepaald door de procentuele score van de deelnemers, kwam Theunisse (77 %) uit op een tweede plaats  net achter Van Dieren (78%) die opgelucht kon ademhalen en zijn titel voor de tweede maal in successie prolongeerde.

Willem tweede

Vermeldenswaard zijn verder de scores van Theo Theunisse, Ricardo Veen, Justin Sloots, Jaimy Bakker en Jaco Kruidenier met 4 uit 5, Merijn de Witte (3 uit 4).

Sven Langstraat, Bram Theunisse, Joas Berkhouwer, Daniël van Leeuwen, Julian van Dieën en Ribas Kruidenier (allen 3 uit 5).

Al met al een spannende laatste ronde.

Vincent derde

Top 10 van de 38 deelnemers: (1) Barend van Dieren, (2) Willem Theunisse, (3) Vincent Langstraat, (4) Theo Theunisse, (5) Ricardo Veen, (6) Sven Langstraat, (7) Justin Sloots, (8) Bram Theunisse, (9) Jabber Al Yassin en (10) Jaimy Bakker.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie