Justin Sloots start sterk in Voorjaarscompetitie

Justin staat trots op de eerste plaats

SLIEDRECHT – In de eerste twee ronden van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is Justin Sloots afgelopen donderdag sterk uit de startblokken gekomen. In de Promotieklasse wist de 12-jarige Justin namelijk twee keer fraai te winnen. Julian van Dieën en Milan Khantasamy waren het slachtoffer van de dadendrang van het schaaktalent uit Bleskensgraaf.

Justin moet de eerste plaats wel delen met Niels Theunisse, Lieke de Rover en Jasper van Wijngaarden, die alle drie ook twee keer wisten te winnen. Vooral van Lieke is dit ook een prima prestatie. Zij weert zich kranig tussen al die jongens.

Roël is een groot talent

Ook Roël Koopmans startte sterk met 1,5 punten uit 2 partijen. Als groot talent gaat hij zeker voor een podiumplaats.

In de Hoofdklasse was er direct een daverende verrassing te vermelden, want titelverdediger Willem Theunisse ging in de eerste ronde direct hard onderuit tegen een ontketende Karel Peursem. Diezelfde Karel ging in de tweede ronde echter ook zelf ten onder en wel tegen Daniël van Leeuwen.

Diezelfde Daniël kende een superstart door ook zijn eerste partij te winnen. Samen met Barend van Dieren en Vincent Langstraat, die beiden ook twee keer wisten te winnen, bovenaan in de Hoofdklasse.

Aanstaande donderdag staan de volgende twee ronden van de Voorjaarscompetitie op het programma. Nieuwkomers kunnen nog steeds instromen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord