Roël Koopman toont zich groot schaaktalent

Schaaktalent Roël Koopman

SLIEDRECHT – Hij is nog maar een paar maanden lid, heeft inmiddels de Eerste Stap cum laude gehaald en scoort uitstekend in de Promotieklasse van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Afgelopen donderdag sloeg Roël Koopman twee keer hard toe en staat daardoor in de top 3 van de spannende promotieklasse.

De pas 7-jarige Roël wist in de derde en vierde ronde fraai te winnen van Jurrian Verweij en van Seth van Houwelingen. Als Roël zijn schaaktalent zo blijft tonen kan Schaakvereniging Sliedrecht nog veel plezier aan hem gaan beleven.

Koploper Jelle Peursem

In de Promotieklasse gaat Jelle Peursem alleen aan kop, omdat hij van zijn naaste belagers Niels Theunise en Jasper van Wijngaarden wist te winnen. Roël Koopman staat keurig tweede, terwijl Bram Theunisse derde staat.

Opvallen was het debuut van Rick Slagboom, die uit zijn eerste 2 officiële partijen 1,5 punten scoorde. Dat belooft nog wat!

Vincent op jacht naar weer een beker

In de Hoofdklasse sloegen de gebroeders Langstraat weer eens toe. Vooral Vincent doet het uitstekend. Na 4 rondes staat hij met een 100% score alleen aan kop. Dit keer was de oudste Langstraat te sterk voor Daniël van Leeuwen. Broer Sven won in de derde ronde van Jaimy Bakker en staat zodoende ook in de subtop.

Opvallend was de tweede nederlaag van titelverdediger Willem Theunisse. Dit keer was Barend van Dieren te sterk. Barend had sowieso een goede avond, omdat hij ook nog eens van Daniël van Leeuwen wist te winnen.

Vanwege het Coronavirus zullen de clubavonden van 19 en 26 maart vervallen. Hopelijk zal de schaakcompetitie bij de jeugd weer op 2 april een vervolg krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord