Senioren schaken weer online vanaf 15 oktober

Toernooicoördinator Jurgen de Haan in betere tijden

SLIEDRECHT – In verband met de aangescherpte coronamaatregelen gaan de senioren vanaf 15 oktober weer online schaken. Dat betekent dat er in ieder geval t/m 5 november GEEN fysieke clubavond in De Havik is voor senioren. Omdat er voor de jeugd soepelere regels gelden, blijven zij voorlopig wel ‘gewoon’ in De Havik schaken op de donderdagen. Er gelden strengere huisregels voor de jeugd, die per mail met de ouders gecommuniceerd zijn.

De komende donderdagen spelen de senioren dus weer online. Dit gaat conform de succesvolle formule die eerder dit jaar ook is toegepast. Het toernooi begint om 20:15 en eindigt om 21:45. Meer informatie over meedoen vindt u in de mail die alle leden ontvangen hebben en verderop in dit nieuwsbericht. Online toernooicoördinator Jurgen de Haan heeft vertrouwen in een grote virtuele opkomst!

Meedoen met het online toernooi

Lichess
De gratis schaaksite lichess.org

Net als eerder dit jaar, zullen we online gaan schaken op de site www.lichess.org. De komende vier weken (15, 22, 29 oktober en 5 november) wordt er dus weer online geschaakt op donderdagavond van 20:15 tot 21:45.

Deelname is alleen mogelijk voor (oud-)leden van schaakvereniging Sliedrecht en leden van de naburige vereniging PASCAL. Ook onze jeugdleden zijn van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Format 3e online toernooi SV Sliedrecht

  • Speeltempo: 7 minuten + 5 seconden per zet
  • Starttijd is 20:15 precies
  • De beste drie resultaten tellen mee in de eindstand
  • Het is een arenatoernooi; iedereen kan tegen elkaar spelen
  • De eindstand is in drie groepen, uitgaande van clubrating: <1400, 1400-1800, >1800

Aanmelden kan als volgt

  • Een account aanmaken op www.lichess.org (mocht je dat nog niet hebben)
  • Aanmelden bij de besloten vereniging via deze link: https://lichess.org/team/schaakvereniging-sliedrecht
  • Wachten totdat Jurgen de Haan de aanmelding voor de vereniging heeft geaccepteerd
  • Op de link naar het toernooi van deze week klikken op de eerder genoemde teampagina
  • Op de knop ‘Neem Deel’ drukken

Als je al een account op Lichess hebt, kan je stap 1-3 uiteraard overslaan. Om het proces van de stappen 1-3 te versnellen, kan het handig zijn om een mailtje te sturen naar jurgen.dehaan@live.nl. Verdere vragen rondom het toernooi zelf kunnen ook naar dat adres gemaild worden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord