Schaken online alweer succes en met veel verrassingen

Stefan de Waal, overtuigende koploper groep 3

SLIEDRECHT – Noodgedwongen door de terechte aangescherpte coronamaatregelen zijn de slimste sporters van Sliedrecht alweer online bezig. Nog geen 2 dagen na de persconferentie van Mark & Hugo zijn de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht de 3e Online competitie begonnen. Met maar liefst 30 deelnemers was toernooidirecteur Jurgen de Haan uitermate tevreden. Ook zag hij de nodige verrassingen. Vooral Bert Dobber en Stefan de Waal deden van zich spreken.

In groep 1 was het de ronde van de favoriete “jonkies”. Zo sloegen vooral William Gijsen en de winnaar van de 1e online competitie, Jorik Klein, hard toe. Beiden wisten een 100% score te behalen, waarbij Gijsen net Klein voorbleef. Op de derde plaats eindigde Robert van Rekom, die na een valse start alsnog op het podium belandde.

Bert Dobber, koploper groep 2

Groep 2 werd een overtuigende prooi voor Bert Dobber, die liet zien online zijn mannetje te staan. Op inmiddels grote achterstand eindigden Jurgen de Haan en Arco van Houwelingen op plaatsen 2 en 3.

Nog groter is de voorsprong van de eerste koploper van groep 3. Stefan de Waal. Die scoorde – ook volgens eigen verrassing – uitstekend en heeft nu al bijna een onoverkomelijke voorsprong op Simon Kadijk en oud-lid Marco de Ruiter.

Al met al een goede start van de 3e Online competitie, die volgende week donderdag haar tweede ronde kent.

Klik hier voor de tussen standen na 1 ronde.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord