Theo Theunisse stijgt met stip bij jeugdschaak

Theo Theunisse steekt in supervorm

SLIEDRECHT – Op speelavond 3 van de online RatingRace bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Theo Theunisse zeer goede zaken gedaan. Met een score van 6 uit 7 bleef de 13-jarige jeugdschaker uit Hardinxveld-Giessendam een vol punt voor op de nummer twee van deze speelronde Vincent Langstraat. Door zijn uitstekende score steeg Theo naar een fraaie 2e plaats in de tussenstand van de online competitie, die nog 2 speelronden kent. Opvallend is ook dat Theo de sterkste Theunisse – favoriet en jeugdkampioen Willem – voorlopig voorblijft in de tussenstand. Wisseling van de wacht?

Vincent is met een opmars bezig

Vincent Langstraat moet gedacht hebben dat wat zijn jongere broer Sven kan hij ook kan en dat is spelen om het kampioenschap. Nu koploper Sven een mindere ronde kende sloeg Vincent hard toe en steeg daardoor flink in de tussenstand. Het podium is weer in zicht voor het 15-jarige Sliedrechtse talent.

Inmiddels gaan de schaaktrainingen op de achtergrond voor de Sliedrechtse schaaktalenten gewoon door. En over enkele weken zullen enkele talenten examen gaan doen voor Stap 2.

Komende donderdag is er opnieuw strijd, speelavond 4 staat op de rol.

De tussenstand na 3 ronden ziet er als volgt uit:

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord