Jeugd speelt in seniorencompetitie met wisselende successen

Willem Theunisse won van Cees Moes

SLIEDRECHT – In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht speelden de jeugdleden met wisselende successen tegen de seniorleden. Zo kreeg jeugdspeler Louis Liu schaakles van Johan van de Griend, terwijl Arco van Houwelingen schaaktraining kreeg van jeugdtalent Dana Verheij. Ook Willem Theunisse scoorde netjes tegen Cees Moes. Ricardo Veen kon zijn goede vorm van vorige week niet voortzetten en verloor van routinier Leo Koppelaar.

Er werd deze ronde volgens de nieuwste coronamaatregelen geschaakt, wat betekende dat de bar in de Havik gesloten was. Dit mocht de pret niet drukken, want er waren toch nog 44 schakers aanwezig, die weer volop om de punten speelden.

Peter van den Bergh blijft koploper na knappe winst op Arjan van der Leij, die echter nog wel in de top-5 blijft. Achtervolger William Gijsen versloeg Hans Klein en is nu tweede.

Tim Schakel liep tegen zijn eerste verliespartij aan. Adrian Mensing speelde sterk tegen Schakel en hoewel de kansen over en weer gingen was het Mensing die in tijdnood aan het langste eind trok.

Wim Hokken en Kees Wessels speelden een lange partij die uiteindelijk toch door Hokken werd gewonnen, terwijl Wim Pool door winst op Jurgen de Haan de top 5 binnenkomt.

Wim Hokken speelde een ouderwets sterke partij

Mike Boom had opnieuw een sterke partij in de vingers en kwam verrassend snel tot remise tegen Marcel Klein.

Mark van Hulst speelde met een sterk pionnenpaar en Johan Gijsen was daar zo van in de war dat hij in het eindspel een stuk cadeau gaf waarna de partij snel over was.

A.s. donderdag wordt de 12e ronde gespeeld en a.s. zaterdag spelen de twee KNSB teams de 4e ronde uit tegen resp. LSG uit Leiden en KING uit Tilburg.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord