Clubkampioen onderuit

Wim Pool staat weer in top 3

In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft clubkampioen Peter van den Bergh een gevoelige nederlaag geleden. Het duel moet oud-kampioen Wim Pool duurde lang en beide spelers leken geen echt voordeel te hebben. In het verre eindspel sloeg Pool echter toe en behaalde een mooie overwinning.

Koploper William Gijsen maakte geen fouten en versloeg Tjerry Hut op geroutineerde wijze. Gijsen wordt op de voet gevolgd door Jorik Klein die in een aanvallende partij wist te winnen van Wim Hokken.

In de top 10 vinden we verrassende spelers terug. Jurgen de Haan stijgt naar de 6e plaats na een moeizame partij tegen Martin Prins terwijl Maarten Hartkoren keurig 7e staat door Arco van Houwelingen in het eindspel wist weg te combineren.

Vakantie heeft Martijn goed gedaan…

Willem Theunisse gaf goed partij tegen Martijn Stoker, maar kwam uiteindelijk routine tekort om de partij naar zich toe te trekken. Broer Joost Stoker maakte goed gebruik van een fout in de opening van Peter Vis en kon na wat tegenstribbelen van Vis de partij definitief naar zich toetrekken.

Nieuwkomer Remon Wismeyer offerde een stuk voor een betere stelling en wist de aanvallen van Mark van Hulst dusdanig te pareren dat remise uiteindelijk de terechte uitslag was.

Onderaan de ranglijst was er de eerste winst voor Ferhat Erdogan die snel wist te winnen van Michiel van den Berg die nu puntloos onderaan staat. Cees Moes is van de nul af door een nuttige remise te scoren tegen Leo Koppelaar.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord