Nieuwkomer Remon Wismeyer weet al wat winnen is

Remon Wismeyer weet wat winnen is

SLIEDRECHT – In zijn vierde officiële partij heeft nieuwkomer Remon Wismeyer afgelopen donderdag zijn eerste winst geboekt. Bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht wist hij na een aanvallende partij Ferhat Erdogan te verslaan. In een partij waarin veel offers te bewonderen waren wist Wismeyer het ingewikkelde eindspel naar winst te voeren. Na zijn remise in zijn eerste partij boekte de nieuwkomer nu al een fraaie winstpartij.

Bovenaan blijft het stuivertje wisselen in de strijd om het clubkampioenschap. Na de achtste ronde staat nu Arjan van der Leij aan kop. Hij wist na een wisselvallige partij Wim Pool te verslaan en zodoende nam Van der Leij de kop over van William Gijsen. De verschillen zijn echter minimaal, dus volgende week kan er wel weer een nieuwe koploper zijn.

De dames sloegen ook weer toe. Dana Verheij had de grootste moeite met Stefan van der Waal, maar won wel, terwijl Luana Mensing in een uitstekende partij Tjerry Hut wist te verslaan.

Willem Theunisse stijgt met stip

Willem Theunisse is ook met een flinke opmars bezig. Door zijn zege op Martin Prins nadert de voormalige jeugdkampioen van Sliedrecht de top-10.

Opvallend is de hoge notering van Leo Koppelaar, die opnieuw wist te winnen en wel van Mark van Hulst. Nog nooit stond de 75-jarige Koppelaar zo hoog.

Aanstaande donderdag heeft de negende ronde van de interne competitie plaats. Wie zal er na die ronde bovenaan staan?

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord