Schakers ontwaken uit ‘winterslaap’

André maakt het de nieuwe leden knap lastig

SLIEDRECHT – Een aantal weken geleden heeft u kunnen lezen hoe de schaakvereniging in slaap gesukkeld zou zijn, gezien het hoge aantal remises in de interne competitie. Afgelopen donderdag was er echter een ander beeld te zien in de Havik: de lente komt. 17 van de 19 partijen eindigden met een winnaar.

Verder kende de avond enkele mooie ‘onderonsjes’. Teamgenoten Maarten Hartkoren en Tjerry hut mochten bijvoorbeeld de degens kruisen. Maarten wist de partij uiteindelijk te winnen. Ploegmaatjes Martijn Stoker en Rik Versteeg gingen in de opening aardig gelijk op, maar in het middenspel ging de wedstrijdleider de mist in. Daarnaast was er nog het bestuurlijk onderonsje tussen Marcel Klein en Joost Stoker. Joost trok in dit geval aan het langste eind.

Jaap Euser speelt een heel goed seizoen, dat heeft u een aantal weken terug ook kunnen lezen. Afgelopen donderdag liet hij zijn goede vorm weer zien door met een mooi paardoffer van Wout Boer te winnen.

André van Dieën moest aan het einde van de partij even opletten of hij niet in een grapje van Paul Schakel trapte, maar kon zijn eerder gewonnen materiaal prima omzetten naar winst. Zoonlief Jullian mocht even komen snuffelen bij de senioren, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Joshua Terlouw.

Corné Noordegraaf maakte een einde aan de zegereeks van Justin de Ruyter, die drie van zijn eerste drie partijen had weten te winnen. Corné had in het eindspel een sloot pionnen meer en toen die aan de wandel gingen, was de partij voorbij.

Uw verslaggever speelde een doldwaze pot tegen Wim Hokken. In de opening kreeg hij een kwaliteit cadeau, maar zoals de meeste clubleden wel weten is gratis materiaal pakken van Wim niet altijd gratis. In dit geval wel, maar Wim wist de druk goed op de ketel te houden. Uiteindelijk werd er afgewikkeld naar een eindspel met een dame tegen twee torens, wat door Wim vakkundig werd uitgespeeld.

De andere uitslagen vindt u terug elders op de website.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie