Schaaktalenten kweken op de Anne de Vriesschool

Schaaktrainer Bert Dobber legt uit hoe mat gezet kan worden

SLIEDRECHT – Opnieuw hebben 10 leerlingen van de Anne de Vriesschool (locatie Deltalaan) de afgelopen weken 2 schaaktrainingen gevolgd. De zeer enthousiaste leerlingen uit groep 5 en 6 weten na de trainingen van de schaaktrainers Bert Dobber, Simon Kadijk en Marcel Klein de belangrijkste spelregels en weten ook al hoe er mat gezet kan worden. De populariteit van schaken op school neemt overal toe en zeker op de Anne de Vriesschool.

Tijdens de eerste training werd de loop van de stukken uitgelegd, waarna het geleerde in fanatieke partijtjes in praktijk werd gebracht. In de tweede training werd geleerd hoe er mat gezet kan worden, maar ook hoe aanvallen van de tegenstander kunnen worden gepareerd. Ook dit werd in praktijk gebracht. Opvallend bij de partijtjes was dat de leerlingen goed hadden opgelet en dat het geleerde ook op het bord werd bewezen.

De Anne de Vriesschool blijkt een goede kweekvijver voor schaaktalenten, want inmiddels hebben Jake Batenburg, Sem Schild, Ezra Nagtegaal en Jayden Verloop de weg naar de schaakvereniging gevonden en scoren ze al heel goed.

De schaaktrainingen kunnen bij alle basisscholen worden gegeven. Aanvragen daarvoor kunnen gestuurd worden naar de jeugdleider van Schaakvereniging Sliedrecht, Joost Stoker, jeugd@schakendsliedrecht.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie