Groot Sliedrechts succes bij NK Rapid jeugd in Eindhoven

20151121_175109479_iOS

Andrew, Marijn en Jorik speelden een fantastisch toernooi

EINDHOVEN – Een fantastische dag voor het Sliedrechtse Jeugdschaak in Eindhoven.  In de leeftijdscategorieën 2000 en 2001 wisten 4 jeugdschakers mooie prestaties neer te  zetten.  In de 2000 categorie wist kopman van het Meesterklasse A team Marijn den Hartog eerste te worden, met op de tweede plaats Andrew Mensing.  In de 2001 categorie legde Jorik Klein beslag op een gedeelde tweede plaats, terwijl William Gijsen zeer verdienstelijk boven de 50% kwam en zo in de subtop eindigde.

Een mooie schaakdag dus in Eindhoven waar 3 van de 4 Meesterklasse A spelers zich bij de beste rapidschakers van Nederland speelden.  In de 2000 en 2001 categorie (die in 1 grote poule speelden) was het ongekend spannend.  Met name voor, tijdens en na de laatste ronde werd enorm hard gerekend wie op welke plaats terecht zou komen en werden hier en daar (terecht en onterecht) remises overeengekomen.

20151121_150608

William scoorde uitstekend

Marijn den Hartog begon het toernooi met een echte “gentleman’s actie” door Ting Ting Lu een remise te gunnen, maar daarna ging hij los en bleek dat hij flink in vorm was en wist uiteindelijk zijn eerste Nederlandse titel te pakken door een remise in de laatste ronde tegen Andrew Mensing.  Andrew speelde ook een uitstekend toernooi, verloor 1 keer en door 2 remises wist hij uiteindelijk de tweede plek in die categorie te pakken.  Een mooie prestatie van Andrew die dus ook wel raad weet met dit speeltempo. Hij wist zijn leeftijdscategorie al eens te winnen en eindigde nu weer bij de top van Nederland. In de 2001 categorie was het deelnemersveld zo mogelijk nog sterker en dat was te zien in de uitslagen.  1 winnaar, met daarna 6 spelers met een gelijk aantal punten.  Hieronder was ook Jorik Klein die zo ook in de top van zijn leeftijdscategorie mee blijft spelen.  3 overwinningen, 3 remises en 1 nederlaag boekte hij, wat dus een gedeelde tweede plaats opleverde (en een vijfde plaats op weerstandspunten).  Ook William Gijsen speelde mee in deze categorie en hij heeft het afgelopen jaar veel progressie gemaakt en speelt inmiddels in de subtop van Nederland mee in zijn leeftijdscategorie.  Met 4 punten eindigde hij op een gedeelde 8ste plaats. Mooi gedaan.

20151121_140029

Samuel “Zoef Zoef” Gijsen deed het goed

De jongere jeugd liet zich ook weer gelden.  Luana en Samuel speelden in hun leeftijdscategorie mee.  Onze benjamin Samuel “Zoef Zoef” Gijsen speelde in de 2008 categorie mee, en kreeg gelijk vandaag een nieuwe bijnaam. Hij zoefde naar het eindresultaat toe en dat leverde aan het eind van het toernooi een gedeelde 10e plaats op, waarbij hij 3,5 bij elkaar zoefde. Een keurige prestatie van “Zoef Zoef”!

20151121_140130

Luana wist ook een goed toernooi te schaken

Luana Mensing tenslotte speelde in de categorie 2006 mee.  Een sterk bezette categorie, maar ook Luana wist keurig 3,5 bij elkaar te schaken en zo in de middenmoot te eindigen. Een keurige prestatie van Luana.

Zo hebben de Sliedrechtse gladiatoren weer van zich laten horen.  Er blijven mooie successen bij de oudere jeugd, maar ook de jongere jeugd maakt progressie en gaat de komende jaren ongetwijfeld mooie dingen laten zien!  Opnieuw een mooie dag voor het Sliedrechtse Jeugdschaak.

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord