Luana Mensing en Rafaël Alberts de nieuwe jeugdschaakkampioenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luana, de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht

SLIEDRECHT – De Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. De nieuwe jeugdkampioenen zijn bekend. De pas 9-jarige Luana Mensing was alle jongens in de eerste groep de baas en mag zich nu de jeugdkampioen van Sliedrecht noemen. Zij is tevens het eerste meisje in de 80-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht dat jeugdkampioen is geworden. Luana bevestigde met het kampioenschap haar grote talent en dat ze als ze ze doorgaat snel tot de Nederlandse top bij de meisjes gaat behoren.

In de eerste groep werd Jochanan Alberts alweer tweede. Hij grossiert in tweede plaatsen en zal in de Voorjaarscompetitie zeker op jacht gaan naar zijn eerste kampioenschap.

Verrassend derde is Tim de Waard geworden. Hij liet favoriet en Hendrik Donders net achter zich.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rafaël, de kampioen van groep 2

In de tweede groep werd Rafaël Alberts de nieuwe kampioen. na een paar spannende slotrondes wist de pas 6-jarige (!!) Rafaël zijn eerste kampioenschap te behalen. In de eindstand bleef hij de steeds beter schakende Bart van der Beek voor, die dus keurig als tweede eindigde.

Als derde eindigde Miquel Verhoef, die nieuwkomer Julian van Dieën nu nog voor bleef.

Aanstaande donderdag heeft na de laatste ronde van de snelschaakcompetitie de prijsuitreiking van de Najaars- en snelschaakcompetitie plaats. Op donderdag 11 februari start de Voorjaarscompetitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord