D-team keurig zevende

jck-d-prijs

Het Sliedrechtse D-team (foto Tu Tran)

SLIEDRECHT – Tijdens de Jeugdclubkampioenschappen van de Rotterdamse en Haagse Schaakbond is het Sliedrechtse D-team in een veld van 14 teams keurig als zevende geëindigd. Met Luana Mensing als grote uitblinkster met een score van maar liefst 6 uit 7 behaalde het Sliedrechtse team net geen plaatsing voor het NK.

Het Sliedrechtse jeugdteam bestond uit 2 echte D-spelers, namelijk kopman Jochanan Alberts en Maarten hartkoren, terwijl de overige spelers, Luana Mensing, Hendrik Donders (beiden E) en Samuël Gijsen (F) nog jonger zijn dan de D-leeftijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samuël deed het prima

In het ochtendgedeelte speelde het Sliedrechtse jeugdteam de sterren van de hemel. Met 1 gelijkspel en 2 overwinningen werd de ochtendsessie afgesloten, waarbij de 3-1 winst op medefavoriet Klim Op 2 een zeer memorabele werd, mede dankzij een mooi zege van Maarten Hartkoren.

Ook Samuël Gijsen deed van zich spreken door tegen Messemaker 1847 zijn tegenstander fraai mat te zetten. En wat te denken van de kopmannen, die in de ochtend 3 uit 3 scoorden, waarbij Luana Mensing liet zien hoe je een ingewikkeld toreneindspel resoluut naar winst moet voeren en waarbij Jochanan Alberts liet zien hoe je moet knokken om vanuit een moeilijke stand alsnog te winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De sterke Sliedrechtse kopmannen

In de middag werd het een stuk zwaarder. Tegen topfavoriet Klimop 1 werd een nederlaag geleden, maar de 3-1 (met een prachtige zege van Luana op de winnaar van het afgelopen Alblasserwaardtoernooi Liqin Lu) gaf voldoende moed voor de laatste 3 wedstrijden.

Echter, de vermoeidheid sloeg toe en in de vijfde ronde werd opnieuw verloren. Ook tegen De Pionnetjes wist Luana als enige te winnen.

In de zesde ronde sloeg het noodlot een beetje toe. Luana verloor?!, terwijl Hendrik Donders, Jochanan Alberts en Maarten Hartkoren remiseerden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maarten speelde een goed toernooi

In de laatste ronde werd echter weer hard toegeslagen, doordat alle Sliedrechtspelers wisten te winnen, hetgeen uiteindelijk genoeg was voor een goede zevende plaats.

Topscorer werd dus Luana Mensing, die opnieuw liet zien een geweldig talent te zijn. Kopman Jochanan deed het met 4,5 uit 7 natuurlijk ook hartstikke goed. Maarten Hartkoren kwam op het derde en vierde bord op een score van 2,5 uit 7 en dat is een prima resultaat tegen zulke sterke tegenstanders. Hendrik Donders moest tegen de sterkste tegenstanders aantreden en deed dat naar behoren met 1,5 uit 4, terwijl youngster Samuël met 1 uit 3 liet zien een uitstekende invaller te zijn.

Op naar 9 april, wanneer het E-team de strijd zal aangaan voor één van de NK-plaatsen. wanneer Luana, Hendrik en Samuël zo in vorm blijven ziet dat er goed uit.

Klik hier voor alle eindstanden van de D’s.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een reactie