Jorik Klein koploper in interne competitie

Jorik scoorde uitstekend in Dieren

Jorik is in topvorm

SLIEDRECHT – In de 27e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Jorik Klein erin geslaagd de 1e plaats over te nemen van Peter van den Bergh. Het aanstormende talent wist in een spannende partij te winnen van Kees Wessels terwijl Peter won van Hans Klein. De herberekening in het Keizersysteem zorgde ervoor dat Jorik met een zeer kleine marge van 2,9 punten de koppositie kon overnemen.

In de partij tussen Jorik en Kees zag het er in het eindspel naar uit dat het punt gedeeld zou worden, maar de jeugdspeler in vorm strafte een kleine onnauwkeurigheid van Wessels direct af en kon zo de winst opeisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teunis hield de kampioen op remise

Wim Pool moet wat terrein prijsgeven na remise tegen Teunis den Rooijen. Beide spelers zaten aan het einde van de avond stevig in tijdnood, waarbij Den Rooijen de betere stelling leek te hebben. Hij kon met luttele seconden op de klok de winnende zet echter niet vinden en ging akkoord met de puntendeling.

Wout Boer en Wim Hokken besloten al snel tot remise. Dit was ook de uitslag bij Jerry van Rekom en Andrew Mensing, al duurde deze partij iets langer. William Gijsen kwam slechter uit de opening tegen Nico van Mourik, maar schwindelde zich met een pion meer toch naar de winst.

Yaro van Beest zette een goede stelling neer tegen Jurgen de Haan, maar greep in het eindspel mis. Marcel Klein gaf goed partij tegen Peter Vis. In het eindspel bleek Vis echter de betere stelling te hebben en kon zo het punt bijschrijven.

Jan Sulman en Hans Vink hadden binnen het uur al bijna 40 zetten gespeeld en met een mooie combinatie besliste Sulman de partij in zijn voordeel. Mark van Hulst leek een mooie aanval te hebben tegen Henri Hartog, die echter sterk counterde en zo de winst naar zich toe kon trekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leo Koppelaar won opnieuw

Leo Koppelaar blijft winnen. Deze ronde kon hij Daniël de Bruin aan zijn zegekar binden. Ook Johan Gijsen kon weer een punt bijschrijven. Jan Willem Kraaijeveld was gul met zijn stukken en moest al snel opgeven.

Koos van den Berg en Cees Moes speelden een gelijkopgaande partij, waarin Koos toch uiteindelijk aan het langste eind trok.

A.s. donderdag wordt de 28e ronde gespeeld. Het reeds gedegradeerde 3e team van captain Marcel Klein speelt dan ook de laatste thuiswedstrijd tegen PASCAL.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie