Competitie wordt beslist in de laatste ronde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico hield weer een topper op remise

SLIEDRECHT – In de 29e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog geen beslissing gevallen over wie de nieuwe kampioen gaat worden. De drie koplopers wonnen hun partijen en de stand blijft dus ongewijzigd. Met nog 1 ronde te gaan heeft Jorik Klein  de beste papieren, maar de marge op Peter van den Bergh en Wim Pool is uiterst klein en elke foutje kan fataal zijn.

Er werden deze ronde maar liefst 17 partijen gespeeld, die op één na allemaal snel voorbij waren.

Jorik Klein won in een snelle partij van Sami Al-yasin die geen vuist kon maken tegen het jeugdtalent. Ook Wim Pool kon al snel het punt pakken van William Gijsen. Peter van den Bergh had het wat moeilijker tegen Jurgen den Haan, maar aan het einde van de avond had Van den Bergh een materieel overwicht kunnen opbouwen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans won overtuigend

De achtervolgers op de koplopers hebben zich neergelegd bij de eindstand en speelden een snelle remise. Hans Klein wist te winnen van Peter Vis en stijgt hiermee naar de 9e plaats.

Nico van Mourik liet opnieuw zien een plaag te worden voor de sterkere spelers. Dit keer wist hij 1e-teamspeler Andrew Mening op remise te houden. Broer Adrian maakte binnen het uur gehakt van routinier Jan Sulman.

Martijn Stoker was aardig voor zijn teamcaptain en deelde het punt met Marcel Klein. Broer Joost Stoker speelde een leuke partij tegen Hans Vink en wist deze uiteindelijk te winnen.

Yaro van Beest hield het lang vol tegen Floris Verweij, maar kwam in het eindspel dusdanig onder druk dat hij moest opgeven. Ook André van Dieën had goed spel tegen Tobias Dekker, maar moest eveneens in het eindspel zijn koning omleggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan won opnieuw

Johan Gijsen blijft scoren. Deze ronde was hij Leo Koppelaar de baas. Daniël de Bruin en Koos van den Berg speelden een op en neer gaande partij waarin Koos uiteindelijk aan het langste eind trok.

Jason Roffel offerde een stuk tegen Mark van Hulst, maar zag zijn aanval stranden, waarna hij pardoes werd mat gezet. Cees Moes en Jan Willem Kraaijeveld deden het rustig aan en deelden het punt.

A.s. donderdag wordt de laatste ronde van de competitie gespeeld en zal de nieuwe kampioen aan het einde van de avond bekend zijn.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie