Nog 3 kanshebbers bij OKD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik won ook van Wout

SLIEDRECHT – De laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zal de beslissing moeten brengen. Koploper Jorik Klein wist in een spannende partij te winnen van Wout Boer, maar ook zijn naaste achtervolgers, Wim Pool en Andries Dekker wisten te winnen, waardoor de marge van slechts een half punt gehandhaafd blijft.

Wout Boer wist in zijn bekende “Houdini”-stijl Jorik lange tijd in bedwang te houden en leek met meer tijd op de klok, de partij naar zich toe te trekken. Clubkampioen Jorik wist echter in de weinige tijd die hem restte op sublieme manier alsnog te winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim blijft kanshebber

Wim Pool bleef op een gedeelde tweede plaats na  winst op Jerry van Rekom, die na groot voordeel misgreep en alsnog verloor.

Wim Hokken en Theo Dekker speelden de langste partij van de avond met een interessant toreneindspel, dat weliswaar in remise eindigde, maar waarin Wim Hokken de winst in het toreneindspel heeft gemist.

In de strijd tussen Peter Vis en Hans Klein was het Klein die aan het langste eind trok, terwijl Johan van der Griend clubgenoot Henk Timmermans op een nederlaag trakteerde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Henk kon Johan 2x de hand geven

Tobias Dekker had zijn vrijgezellenfeest nog in de benen, maar wist toch te winnen van Joost Stoker. Eddy Korevaar en Teunis den Rooijen hielden elkaar lang in evenwicht en deelden uiteindelijk het punt.

Yaro van Beest had een goede stelling tegen Kees Wessels, maar miste in het eindspel de juiste voortzetting en zag het punt aan zijn neus voorbijgaan. Niels Mijnster wist met een stukoffer Floris Verweij op het verkeerde been te zetten en pakte zo het punt mee.

Jan Sulman speelde een sterke partij tegen Otto van Haren en zag zijn inzet beloond met de winst. Robert van Rekom gaf Jason Roffel schaakles, terwijl Peter van den Bergh de nodige moeite had met Michiel van den Berg, maar de partij toch winnend kon afsluiten.

Jan Willem Kraaijeveld leek met meer materiaal te winnen van Hans Vink, echter de vermoeidheid sloeg toe en de nestor van de vereniging moest het punt aan Vink laten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kees won ook weer

Martin Prins had aan Kees van der Does een taaie tegenstander en kon geen vuist maken tegen de sterke aanval. Ook Daniël de Bruin kreeg een turbo-aanval van Henk Prins over zich heen en moest al snel opgeven.

Koos van den Berg en Henri Hartog leken gelijk op te gaan, maar Hartog kreeg toch de betere stelling en sloot de partij winnend af.

A.s. donderdag wordt de finaleronde gespeeld en zal bekend worden wie zich de nieuwe kampioen van de Drechtstreek mag noemen.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een reactie