Jaap Euser dendert top 3 binnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaap Euser speelde sterk

SLIEDRECHT – In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jaap Euser de derde plaats in de rangschikking ingenomen door in een aanvallende partij Theo Dekker te verslaan.

Euser kreeg een mooie stelling op het bord en zag Dekker misgrijpen waardoor de winst hem niet meer kon ontgaan. Een mooie opsteker voor de ex-Zwijndrecht speler die hiermee laat zien een aanwinst voor de vereniging te zijn.

Peter van den Bergh staat weer op de voor hem vertrouwde eerste plaats na een lange partij tegen concurrent Wim Hokken. Van den Bergh kon een pion winnen en wist deze in het eindspel de beslissing brengen.

Wim Pool had de nodige moeite met Jurgen de Haan, maar wist zijn partij toch winnend af te sluiten. Pool klimt hiermee richting top-3, maar moet nog wel een redelijk gat dichten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martin won overtuigend

Martin Prins ruilde zijn dame in tegen de 2 torens van Mark van Hulst en kreeg hierdoor beter spel, wat uiteindelijk het volle punt opleverde. Leo Koppelaar liep tegen Henri Hartog achter de feiten aan en zag dan ook de winst naar zijn tegenstander gaan. Koos van den Berg maakte het 1e teamspeler Andrew Mensing erg lastig, maar kwam helaas in het eindspel routine te kort om het af te maken.

Peter Vis probeerde iets nieuws tegen Wout Boer, maar zag na een offer het stuk en de overwinning niet meer terug. Teunis den Rooijen had in het eindspel tegen Jerry van Rekom een pion meer in een toreneindspel, maar kon de winnende zet niet vinden. Daar volgens een wijsgeer “alle toreneindspelen remise zijn”, werd het punt dan ook na ruim 3,5 uur spelen gedeeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kleintje tegen Klein

De jeugdspelers deden het deze ronde wat minder. Luana Mensing verloor een stuk tegen Hans Klein en ondanks goed tegenspel zag ze het punt naar de routinier gaan. Gerard van Steenoven gaf Yaro van Beest goed tegenstand, maar moest na materiaalverlies opgeven. Tim de Waard speelde snel tegen Hans Vink die het tempo gelukkig goed kon bijbenen en zijn jeugdige tegenstander van het bord schoof.

Bij de familie Moes waren de successen wisselend. Joëlle Moes zag tegen Johan Gijsen haar dame al snel in het doosje verdwijnen en kon dit verlies niet meer goed maken. Vader Cees deed het beter tegen Ferhat Erdogan en kon zijn eerste winst van dit seizoen noteren.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde gespeeld en speelt het 2e team zijn eerste thuiswedstrijd tegen SO Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord