Jeugdspeler Koos van den Berg verslaat topper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koos verraste Hans Klein

SLIEDRECHT – In de 12 ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Koos van den Berg een mijlpaal bereikt door voormalig clubkampioen Hans Klein te verslaan. Koos heeft zowel intern als extern al aangetoond een goede partij neer te kunnen zetten en met deze overwinning toont hij aan een aanwinst voor de competitie te zijn.

In een aanvallende partij wist Koos een mooi matnet op te bouwen en, ondanks stug tegenspel van routinier Klein en weinig tijd, hield het jeugdtalent het hoofd koel en haalde het punt binnen.

Peter van den Bergh loopt weer wat uit op zijn concurrentie door Wout Boer in een lange partij te verslaan. Boer hield de stelling lang gesloten, maar nadat Van den Bergh een vrijpion wist te forceren ging de winst naar de koploper.

intern1617-r13-wp-fv

Wim en Floris remiseerden

Achtervolgers Wim Hokken en Wim Pool verliezen wat terrein nadat beiden remiseerden. Wim Hokken had zijn traditionele halfje tegen Jerry van Rekom, terwijl Wim Pool niet door de stelling van Floris Verweij kon dringen. Joost Stoker en Teunis den Rooijen speelden een gelijkopgaande partij waarin geen voordeel werd gevonden en ook hier werd het punt gedeeld.

Marcel Klein had een goede start tegen Kees Wessels, maar zag in het middenspel zijn stelling instorten en moest zijn koning omleggen. William Gijsen ging tegen Willem Kuiper direct in de aanval en zag deze uiteindelijk beloond met de winst.

s4-avdieen3

André knokte zich naar remise

Frans Fijlstra en André van Dieën speelden al snel het bord leeg en kwamen vroeg in een eindspel dat de hele avond duurde. Beide spelers hadden een toren en Fijlstra had weliswaar een pion extra, maar kon deze niet laten promoveren, zodat na ruim 80 zetten de vrede werd getekend. Een bijna gelijke eindstelling stond op het bord bij Jaap Euser tegen Jan Sulman, alleen had Sulman een betere uitgangspositie en zijn pion kon niet meer worden gestopt.

Luana Mensing verloor in haar partij tegen Henk Prins een paar pionnen en moest al snel daarna opgeven. Ook Roland Kop kon geen vuist maken tegen Jurgen de Haan en zag het punt dan ook aan zijn neus voorbij gaan.

Peter Vis combineerde Leo Koppelaar van het bord, terwijl Martin Prins en Daniël de Bruin na een korte partij het punt deelden. Ook Mark van Hulst en Michiel van den Berg namen in het eindspel geen risico en besloten tot remise.

A.s. donderdag wordt de 13e ronde gespeeld en speelt het 2e team van captain Leo Koppelaar thuis tegen Nieuwerkerk ad IJssel (ijs en weder dienende).

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord