El clasico eindigt in puntendeling

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag stond er weer een heuse klassieker op de agenda: het vierde team van de Schapenkoppen kwam op bezoek om de strijd aan te gaan met ons aller vierde. Beide teams waren er klaar voor; onze Dordtse vrienden arriveerden met de sterkste formatie. Sliedrecht 4 startte uiteraard weer met de basisopstelling en had zin om het weer eens tegen een sympathieke tegenstander op te nemen. Het werd een mooie kraker.

IMG_2700

Op bord 1 werd laat op de avond de eindstand bepaald

Ondanks enkele scherpe openingen, stond om 22:30 nog steeds een 0-0 tussenstand op het scorebord. Kansen om de score te openen waren er echter al wel geweest.

s4-d4b

Chaos troef aan het topbord

Zo was het na een tiental zetten al een complete chaos op bord 1, waar kopman Kees van der Does te weinig waarde bleek te hebben gehecht aan zijn pion op f7. Soepel combinatiespel van zijn tegenstander resulteerde in een zwarte ruïne en een koning die continu in ademnood verkeerde. De Dordtse kopman vergat echter meerdere malen de trekker over te halen, waardoor Kees de mogelijkheid werd geboden om zijn vesting te herstellen. De partij strandde tegen middernacht uiteindelijk in een remise.

Ook op bord 7 werden in een roerig middenspel enkele winstkansen gemist. In een Italiaan à la Van Dieën kwam strijder André een kwaliteit achter, maar ook hij wist na handig manoeuvreerwerk toch nog een gelijkspel op het bord te brengen. Twee gewonnen halfjes aan Sliedrechtse zijde dus.

s4-d4a

Yaro weerlegde aanval van Otto

Yaro van Beest bezette net als in de voorgaande thuiswedstrijd het tweede strijdtoneel. In een Hollandse Nieuwe kwam er al snel een scherpe stelling op het bord, waar het Ottomaanse rijk de overhand leek te hebben. Echter wist Yaro zijn beide kruisbooglopers op het bord te houden, waardoor de druk op de zwarte koningsstelling groot was. Nadat de Ottomaanse dame vreemd gegaan bleek te zijn, moest zwart capituleren. Prima score van Yaro!

Pierre Poison Poisson speelde een nagenoeg foutloze partij. In de Bird wist hij continu de druk op de Dordtse stelling te verhogen, wat uiteindelijk resulteerde in een overmacht op de dameleugel. Een goed herstel van onze Hardinxveldse atleet!

Het prinselijk paar kende een slechte Indische avond. Op bord 3 wist Henk in een Nimzo-Indiër een goede stelling op te bouwen. Een Dordtse counter op de damevleugel werd echter zwaar onderschat, waarna Henk helaas moest capituleren. Broer Martin kreeg een Oud-Indiër op het bord. Ook hier bleek een extra witte pion op de damevleugel doorslaggevend. Zonde!

Jaap Euser speelde een sterke partij, die uiteindelijk resulteerde in een vol punt. Wederom goed werk van de stabiele factor van Sliedrecht 4; als enige Sliedrechter blijft hij ongeslagen.

Topscoorder Hans Vink moest namelijk jammerlijkerwijs zijn eerste nederlaag van het seizoen incasseren. In een Franse revolutie sneuvelden aan witte zijde dusdanig veel pionnen, dat na verloop van tijd de druk van de zwarte strijders te hoog werd. Een extra Marianne gaf uiteindelijk de doorslag.

revo

Op bord 8 herhaalde de geschiedenis zich

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleek een 4-4 eindstand op de borden te zijn gekomen. Het was een mooie strijd, waarin sportiviteit de boventoon voerde. Gewoon zoals het hoort. Beide besturen hebben na afloop dan ook besloten de wedstrijden tussen Sliedrecht en Dordrecht niet meer als risicowedstrijd te beschouwen.

Sliedrecht 4 sluit het seizoen af met een uitwedstrijd in Rotterdam, vrijdag 24 maart. Tickets zijn vanaf komende donderdag te verkrijgen op de bekende verkooppunten.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord