Schaakcompetitie nadert eindfase

S1-Peter6

Machine koploper hapert iets

SLIEDRECHT – Met nog 5 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht worden de topposities langzaam maar zeker definitief verdeeld.

Koploper Peter van den Bergh kwam tegen een sterk spelende Jerry van Rekom niet verder dan remise en zag achtervolger Wim Pool iets dichterbij komen. Pool had tegen Henk Prins de betere voortzetting in het middenspel en pakte het punt mee.

Pool staat nog ruim 200 punten achter op Van den Bergh, maar wie weet zit er nog een eindsprint à la FC Barcelona in….

intern1617-r25-tdr-wb

Teunis won in aanvallende stijl

In de strijd om de derde plaats deed Floris Verweij goede zaken door Peter Vis te verslaan. Vis opende met zijn traditionele Bird. Het antwoord van Verweij was echter zeer goed en kon hij kon al snel het punt bijschrijven. Wout Boer zag tegenstander Teunis den Rooijen een stuk offeren tegen beter spel en moest alle zeilen bijzetten om de aanval te stoppen, maar zag al snel dat verder verzet kansloos was.

Wim Hokken gaf schaakles aan Gerard van Steenoven. Een scherp offer van Hokken op f7 gaf al na 7 zetten de doorslag en de stukken konden weer snel in het doosje. Ook Yaro van Beest wond er geen doekjes om en strafte een foute voortzetting in de opening van Mark van Hulst genadeloos af.

Daniel de Bruin had in Hans Klein een taaie tegenstander en moest stug in de verdediging. Dat je niet op 2 fronten tegelijk kan strijden bleek nadat De Bruin een aanval verwachtte op de damevleugel en uiteindelijk op de open h-lijn vakkundig werd matgezet.

Luana Mensing zette haar sterke spel van het afgelopen jeugdkampioenschap door en versloeg routinier Leo Koppelaar in een korte, maar hevige partij. Ook jeugdtalent Tim de Waard zette een sterke partij op het bord en wist Cees Moes met meer materiaal langzaam van het bord te schuiven.

intern1617-r25-mp-fe

Ferhat gaf Martin goed tegenspel

Ferhat Erdogan zag steeds meer van zijn stukken van het bord verdwijnen en met het ontstane voordeel kon Martin Prins rustig naar de winst schuiven. Johan Gijsen speelde een goede partij tegen Henri Hartog en, ondanks dat beide spelers wat foutjes maakten, kwam er geen voordeel uit de stelling en werd besloten tot remise.

A.s. donderdag wordt de 26e ronde gespeeld en moest het 2e team van captain Leo Koppelaar aan de bak tegen Charlois-Europoort 3. Als er minimaal 1 matchpunt wordt gehaald is het team definitief uit de gevarenzone.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord