Eerste winst voor Mike Boom in derde ronde schaakcompetitie

Mike speelde geconcentreerd en won

SLIEDRECHT -In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Mike Boom een belangrijke overwinning behaald. Tegen Johan Gijsen wist Boom als snel een stuk te winnen. Boom bouwde dit voordeel snel uit en wist met een mooi mat de partij af te sluiten. Een belangrijke winst voor Boom, die pas begin dit jaar is gaan schaken.

William is in topvorm

De derde ronde leverde een nieuwe koploper op. William Gijsen speelde tegen Niels Mijnster een vooral in het eindspel een sterke partij en kon in het eindspel met meer tijd de winst naar binnen halen. Na zijn knappe remise in de KNSB competitie een nieuwe mijlpaal in de carrière van de pas 17-jarige Gijsen.

Het topduel tussen Tobias Dekker en titelverdediger eindigde in winst voor laatstgenoemde na een spannende en ingewikkelde partij.

Hans Klein neemt de 2e plaats in na regelmatige winst op Sami Al-Yassin terwijl Robert van Rekom, na winst op Bert Dobber, zich op de derde plaats nestelde. Johan van der Griend wist opnieuw te winnen, deze ronde was Wout Boer zijn slachtoffer.

Floris Verweij kon het niet bolwerken tegen veelvoudig kampioen Wim Hokken en moest al snel zijn koning omleggen. Bij de partij tussen Arjan van der Leij en Jurgen de Haan was eerstgenoemde nog een maatje te groot.

Jeugdspeler Arie van der Starre won van Koos van den Berg en daarmee zijn tweede partij bij de senioren. Ronald Winkel kreeg tijdens zijn eerste partij in de competitie schaakles van Henk Prins, maar zijn spel zag er veelbelovend uit.

Marcel schwindelde zich naar winst

De langste partij van de avond was tussen Marcel Klein en Henri Hartog. De partij ging lange tijd op en neer, maar in het eindspel had Hartog de betere stelling, greep mis, kwam weer terug, maar op het moment dat remise een terechte uitslag zou zijn, gaf Hartog tot ieders verbazing op.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld en start het 3e team van Sliedrecht de externe competitie tegen Messemaker 1847 uit Gouda.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord