William Gijsen kampioen van de Drechtstreek 2019

William Gijsen, winnaar OKD 2019

SLIEDRECHT – Met een mooie score van 5,5 uit 7 is William Gijsen afgelopen donderdag Kampioen van de Drechtstreek 2019. Hij eindigde in het door Schaakvereniging Sliedrecht georganiseerde toernooi weliswaar gelijk met Wim Pool, maar William won het onderlinge duel en werd op grond daarvan de nieuwe kampioen. De jeugdspeler Gijsen speelde het afgelopen seizoen op veel toernooien, waaronder het NK, al buitengewoon sterk. Het clubkampioenschap van Sliedrecht was nog net ‘een brug te ver’, maar met de winst in het OKD laat William zien dat hij een speler wordt om rekening mee te houden.

Wim speelde remise tegen Jorik

De laatste ronde leek nog spannend te worden met 4 kanshebbers op de titel. De onderlinge partijen – William Gijsen tegen Niels Mijnster en Wim Pool tegen Jorik Klein – verzandden echter allebei in remise, waardoor het onderlinge resultaat uit de 4e ronde de tie-breaker werd.

Peter van den Bergh won zijn partij tegen Hans Klein en wist daarmee een derde plaats veilig te stellen.

Bert Dobber ging er de laatste ronde nog vol tegenaan en wist in een sterke partij te winnen van 6-voudig clubkampioen Jerry van Rekom.

Volle bak in De Havik

Corné Boogaard had zijn handen vol aan Dana Verheij, die met een stuk voor leek te winnen, maar in het eindspel haar voorsprong weggaf en genoegen moest nemen met remise.

Jurgen, winnaar groep 2

In de tweede ratinggroep ging Jurgen de Haan met de hoofdprijs aan de haal door met aanvallend spel te winnen van Michiel de Ruiter. Tjerry Hut verloor weliswaar van Wim Hokken, maar had in de vorige ronden al voldoende sterk gespeeld om tweede te worden.

De derde plaats in de 2e groep gaat naar Bram Capelle die eveneens in de afgelopen weken al voldoende punten had gescoord om op het podium te komen.

Arco, winnaar groep 3

Verrassende winst in de 2e groep was er voor Arco van Houwelingen, die na een lange en moeilijke partij routinier Martin Prins wist te verslaan.

Ook Cees Moes kon het toernooi met opgeheven hoofd verlaten door in de laatste ronde knap te winnen van Johan Gijsen.

Met 50 deelnemers mag de organisatie terugzien op een succesvol toernooi. Er werd volop gestreden om de punten en er waren veel verrassende uitslagen. Uiteraard zal er in 2020 een nieuwe editie zijn.

A.s. donderdag is de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de top 3 uit de groepen prijs krijgt! Tussen de uitreikingen door zal een vooral gezellig snelschaaktoernooitje worden gespeeld waarbij iedereen welkom is. Ook zullen de succesvolle tweede en vierde team gehuldigd gaan worden.

Dit bericht is geplaatst in OKD19. Bookmark de permalink.