Knappe remise Henk van der Hoek

Henk van der Hoek verdedigde zich taai

SLIEDRECHT – Henk van der Hoek heeft in de 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht een mooie remise behaald tegen Jerry van Rekom. Ondanks de 200 punten ELO verschil bleef Van der Hoek stug verdedigen tegen de aanvalspogingen van de bijna 60-jarige voorzitter. Na een lange zit was de puntendeling een feit.

Traditioneel moesten de schakers deze ronden uitwijken naar de kantine van KV de Merwede en met een KNSB wedstrijd in het vooruitzicht waren er slechts 12 partijen in de alternatieve speelruimte.

Wout Boer kon zich sparen

Een aantal spelers moest het opnemen tegen sterkere tegenstanders en dat leverde hier en daar korte partijen op. Zo was Wout Boer snel klaar met wedstrijdleider Mark van Hulst die door zetverwisseling in de opening meteen in de problemen kwam.

Michiel van den Berg kon geen vuist maken tegen Wim Hokken en ook hier konden de stukken weer snel in het doosje. Johan Gijsen hield het echter lang vol en moest pas in het eindspel zwichten voor de aanval van Wim Pool.

Ook Robert van Rekom kon snel naar de bar na een winnende aanval tegen Henk Prins.

Johan van de Griend had in Arjan van der Leij een op papier sterkere tegenstander, maar Van de Griend bleef goed bij de les en wist er in de late uurtjes een keurige remise uit te halen.

Dana Verheij blijft scoren en bond Jaap Euser in een snelle partij aan haar zegekar. Sami Al-yassin gaat weer richting top-10 na vlugge winst op Leo Koppelaar.

Simon Kadijk verraste routinier Martin Prins met een sterke aanval en kon opnieuw een punt bijschrijven, terwijl Henri Hartog het punt naar een sterk spelende Bert Dobber zag gaan.

Mike Boom startte sterk tegen Ferhat Erdogen, maar greep mis en zag het punt alsnog naar Erdogan gaan.

A.s. donderdag wordt de 9 ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie