Onnodige nederlaag tweede team

Wout Boer won fraai

LEIDEN – Na 12 ongeslagen wedstrijden kwam er in Leiden een einde aan de ongeslagen reeks van teamleider Kees van der Does met zijn tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht. Tegen LSG 4 werd een nipte en tevens onnodige nederlaag geleden. Met 4.5-3.5 bleven de punten in één van de oudste steden van Nederland.

Pensionada Kees won op grootse wijze

Sliedrecht 2 begon nog best goed aan de wedstrijd. Na wat evenwichtige remises van Joost Stoker, Jerry van Rekom en Teunis den Rooijen kwam het zelfs op voorsprong door een prima winstpartij van kersverse pensionada Kees Wessels.

De voorsprong hield echter niet lang stand, want Wim Hokken speelde een verlaat Sinterklaas en deed een stuk en dus de partij cadeau.

Wout Boer liet zien weer in vorm te zijn en bracht de Sliedrechse reserves weer op voorsprong; 2,5-3,5.

Daarna ging het echter mis aan de topborden. Ten eerste greep Andrew Mensing in betere stand stevig mis en kon even later opgeven. Ten tweede had broer Adrian vanaf het begin een voordeeltje, maar zag dat in tijdnood verzandden in een mindere stelling. helaas moest hij na 5 uur spelen capituleren.

Door de onnodige nederlaag verspeelde Sliedrecht 2 de koppositie en is nu terug te vinden in de grauwe middenmoot van 3F van de KNSB-competitie.

Het team heeft beloofd in 2020 de schade te herstellen…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord