Maarten Hartkoren start sterk in 7e Online Schaakcompetitie

Maarten Hartkoren startte sterk

SLIEDRECHT – Hij heeft schaaktalent geërfd van zijn opa – Henk Barends – en zet zijn talent momenteel om in uitstekende resultaten bij de Online Competities bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. In de 1e ronde van de 7e Online Competitie wist Maarten Hartkoren namelijk met afstand de koppositie in groep 3 in te nemen. Met een score van 4,5 punten uit 7 punten bleef Hartkoren zelfs veel op papier sterkere spelers voor. Na de 1e ronde staat hij dan ook al ruim voor op zijn naaste belagers Louis Liu en Rien Lodder.

Fransman Ronald speelde sterk

In groep 1 was het Teunis den Rooijen die nipt de winnaar van de 1e ronde werd. Fransman Ronald Breedveld kende ook een sterke ronde en miste net de eerste plaats. Wim Pool, Jorik Klein en Wout Boer eindigden op een gedeelde derde plaats op kleine achterstand op de nummers één en twee.

Groep 2 lijkt een vaste prooi voor Johan van der Griend. Ook nu sloeg de Dordtse routinier hard toe en heeft al een aardige voorsprong op een andere routinier, Alblasserdammer Kees Brinkman. Ook toernooidirecteur Jurgen de Haan en Peter Vis volgen al op respectabele achterstand, maar zullen de achtervolging in de resterende 4 ronden zeker nog in gaan zetten.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde plaats van deze nieuwe en hopelijk laatste Online Competitie.

Klik hier voor de tussenstand van de 7e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie