Leo Koppelaar weet weer wat winnen is

Leo Koppelaar weet weer wat winnen is

SLIEDRECHT – Hij zat er de laatste weken dicht tegen aan, maar winnen was al een tijdje geleden. Dit keer was het wel raak in de vijftiende ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht. Leo Koppelaar wist na een degelijke partij het volle punt binnen te halen tegen Mike Boom. Nestor Koppelaar bewees met zijn winst dat hij voorlopig nog niet is afgeschreven en voor de komende tegenstanders is dat een waarschuwing, want de smaak van winnen wil Koppelaar voorlopig behouden.

Aan kop leek het alsof William Gijsen kon profiteren van de afwezigheid van koploper Peter van den Bergh, maar met zijn remise tegen Jerry van Rekom mocht hij zeker niet ontevreden zijn. Daarmee blijft Gijsen de belangrijkste achtervolger van de koploper.

Ferhat won weer fraai

Ferhat Erdogan heeft een zeer aanvallende stijl en dat loonde dit keer opnieuw. Hij liet Martin Prins weinig kans op succes en zo boekte Erdogan opnieuw een fraaie winst.

Rik Versteeg heeft de smaak van winnen te pakken. Dit keer wist de jeugdbegeleider Cees Moes overtuigend te verslaan. Opvallend was ook de tweede zege op rij van Jeroen Brandsma, die met een flinke opmars bezig is.

Voorzitter Marcel Klein doet niet onder voor zijn voorganger, want hij weet inmiddels ook wat veel remise spelen is. Dit keer trapte Arco van Houwelingen in deze tactiek.

Tim de Waard wist de verdediging van Mark van Hulst te slechten en dor de zeg steeg hij flink op de ranglijst.

Aanstaande donderdag heeft de zestiende ronde van de interne competitie plaats. Dat wordt weer spektakel!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord