Wit begint en wint niet

Jaap Euser wist knap te winnen

SLIEDRECHT – In de twintigste ronde van de interne competitie werd maar weer eens duidelijk dat het schaken op amateurniveau een ander soort schaken is dan het schaken dat de afgelopen weken in Wijk aan Zee te zien was. Winnaar Anish Giri en oud-winnaar Jorden van Foreest legden in een talkshow haarfijn uit dat het erg lastig is om met de zwarte stukken te winnen. De schakers van schaakvereniging Sliedrecht gingen hier echter niet in mee. Er werden maar liefst 6 partijen gewonnen met de zwarte stukken en slechts 2 met de witte stukken. De overige partijen eindigden in remise.

Het was een rustige avond in De Havik. Dit had te maken met meerdere factoren zoals externe wedstrijden, vakanties en misschien ook wel het inmiddels reeds verspeelde Alblasserwaardtoernooi voor de jeugd. Toch valt ook te merken dat de schaaksport in de lift zit, aangezien er opnieuw weer nieuwe schakers verwelkomd mochten worden!

Wanneer wordt William kampioen?

Dan de avond zelf. William Gijsen wist opnieuw goed gebruik te maken van de afwezigheid van de nummers 2 (Wim Pool), 3 (Arjan van der Leij), 5 (Jorik Klein), en 6 (Adrian Mensing). Gijsen was een van de weinige die wel met wit wist te winnen. Hij versloeg twintigvoudig clubkampioen Wim Hokken. De enige concurrent die wel aanwezig was, Peter van den Bergh, kwam tegen Teunis den Rooijen niet verder dan remise, waardoor Gijsen nu toch echt lijkt voor te sorteren op een eerste clubkampioenschap.

Ook Jerry van Rekom wist met wit niet verder te komen dan remise tegen Johan van der Griend. Alle ervaring van de afgelopen weken zal Johan hier ongetwijfeld bij hebben geholpen. Hij wist immers zijn tienkamp in Wijk aan Zee knap te winnen! Ook nieuwkomer David Prook en Rik Versteeg en voorzitter Marcel Klein en Martin Prins deelden het punt deze ronde.

Henk won wel met wit

Jaap Euser wist knap Jurgen de Haan te verrassen met de zwarte stukken. De secretaris van de vereniging had geen antwoord op het spel van Euser. De andere overwinning met de witte stukken kwam op naam van probleemmeester Henk Prins. Hij wist gedecideerd Rick Stuij te verslaan. Verder wist André Langstraat en nieuwkomer Justin de Ruyter sterk te winnen van Mark van Hulst en Mike van Wijk.

De overige uitslagen zijn terug te vinden op de site. Donderdag 9 februari staat de 21e ronde van de interne competitie en vervolgens staat er op zaterdag 11 februari weer een spannende KNSB ronde op het programma voor de drie actieve KNSB-teams.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie